Začiatkom tohto týždňa sa objavili správy, že La Liga poslala plán udržateľnosti Barcelony dvom nezávislým odborníkom, aby ho podrobne analyzovali. Vzhľadom na ekonomickú situáciu klubu sa chce liga uistiť, že návrh Blaugranas je dlhodobo realizovateľný bez alternatívnych interpretácií.

Katalánske rádio Cadena SER prináša najnovšie informácie o situácii. Podľa rádia La Liga teraz požiadala Barcelonu, aby predložila podrobný prehľad svojich plánovaných výdavkov na jún. Javier Tebas je ochotný akceptovať rozpočet Kataláncov, ale chce mať jasnejší obraz o tom, kde plánujú minúť peniaze. Po nedávnom odchode Jordiho Albu a príchode sponzorov na scénu nebude mať Barcelona problém presvedčiť La Ligu.

Dôležitejšie je, že Joan Laporta už poslal lige dokumenty, ktoré majú preukázať, že klub v nadchádzajúcej sezóne zvýši svoje príjmy a zníži výdavky. V júni sa Barcelona rozlúči s niektorými hráčmi, ktorí mali lukratívne kontrakty a uvoľní tak obrovské miesto vo výdavkoch na platy. Keďže Sergio Busquets, Gerard Pique, Jordi Alba a Antoine Griezmann sú oficiálne vyradení z kádra, Blaugranas by mali mať dostatočný ekonomický priestor.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Správy totiž prinášajú informácie, že nedávno oznámené odchody Albu a Busquetsa samy o sebe uvoľnili Barcelone na mzdách neuveriteľných 40 miliónov eur. Keď Laporta oficiálne predloží dokumenty, ktoré si La Liga vyžiadala, očakáva sa rýchly vývoj z hľadiska schválenia plánu udržateľnosti. Konečná zelená by mohla prísť už budúci týždeň a umožniť administratíve pracovať na príchodoch.

Zelená od ligy by tiež pomohla klubu presvedčiť svoj hlavný prestupový cieľ, Lionela Messiho, že má dostatok priestoru na to, aby sa prispôsobil jeho platu, a pomohla by zvrátiť situáciu vo svoj prospech.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-05-26 07:36:31
Možná je to jen můj názor, ale vypadá to jako by to vedení Ligy dělalo schválně, že to zdržuje.