Odchod Lionela Messiho z Barcelony bol jedným z najšokujúcejších futbalových príbehov. Argentínčan bol na pokraji podpisu novej zmluvy s Kataláncami a zdalo sa, že medzi stranami existuje úplná dohoda o spolupráci.

Potom sa zrazu história Barcelony zo dňa na deň zmenila. Kapitán klubu odišiel v priebehu niekoľkých hodín a žiadne vysvetlenie nedokázalo spravodlivo vysvetliť náhly odchod talismanu, na ktorý dohliadal nový prezident Joan Laporta. Necelé dva roky po tej osudnej noci sa objavili správy, že Messi by sa mohol v budúcej sezóne vrátiť na Camp Nou.

Podľa správ madridského denníka AS by Messi mohol v lete prevziať späť kapitánsku pásku v Barcelone, ak sa teda vráti. Nikto v šatni proti tomu nenamieta a bývalý kapitán by mohol získať späť to, čo mu právom patrí. Barcelona sa momentálne nachádza v zvláštnej situácii. Traja zo štyroch kapitánov, Gerard Pique, Sergio Busquets a Jordi Alba, oznámili svoj odchod z klubu, a tak jediným kapitánom z minulej sezóny zostal Sergi Roberto.

Za súčasného stavu sa odchovanec La Masie stane prvým kapitánom na sezónu 2023/24. Druhým kapitánom sa stane Marc-André ter Stegen, ktorý si prevzal kapitánsku pásku po Piquého odchode. Pozície tretieho a štvrtého kapitána zostávajú voľné a začiatkom týždňa vyšli najavo správy, že najlepšie predpoklady na ich obsadenie majú Ronald Araujo a Robert Lewandowski.

Ak by mal prísť Messi, dalo by sa očakávať, že Araujo sa vzdá svojho miesta, aby sa Argentínčan mohol stať kapitánom, čisto z dôvodu svojho veku. Všetci ostatní kapitáni by sa v takejto situácii pochopiteľne posunuli o jednu priečku nižšie. Hoci návrat víťaza Majstrovstiev sveta vzbudzuje optimizmus, všetko bude závisieť od toho, či La Liga schváli plán ekonomickej udržateľnosti klubu. Konečná zelená od ligy sa očakáva v priebehu budúceho týždňa.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-05-26 09:26:55
To je snáď každému jasné, kto by bol kapitán. Leo je jasná jednotka (Návrat kráľa)

Ale poradie kapitánov, ktoré sa spomínajú v tomto článku sa mi pozdáva 1. Messi
2. Ter Stegen
3. Araujo (?)
4. Lewa (?)

Lebo niekde som tu raz čítal, že 4. kapitan by mal byť Dembele... Čo je snaď len čierny humor 😃