Záujem o Marcusa Thurama má katalánska Barcelona, ale aj rad ďalších klubov ako Bayern, Dortmund, Inter, Madrid, Atlético, Sevilla, Chelsea, Newcastle, Arsenal a Aston Villa.

Marcus Thuram bol niekoľkokrát ponúknutý Barcelone a možnosť jeho príchodu zostáva otvorená. Francúzskemu útočníkovi končí v júni zmluva, má len 26 rokov a v Borussii Mönchengladbach prežíva skvelú sezónu. Podľa talianskeho novinára Mattea Moretta sa o hráča zaujímalo viacero klubov, pričom z hry vypadlo je zatiaľ len Atlético Madrid. Barcelona by mala byť jedným z týchto klubov, ktoré prejavili záujem o jeho situáciu, ale hlavným cieľom Blaugranas je Vitor Roque.

Thuram je stále na stole, ale klub sa spolieha na nastupujúceho športového riaditeľa Deca, že zabezpečí príchod brazílskeho útočníka Roqueho za približne 30 miliónov eur. Aby sa tak stalo, bol by najprv potrebný veľký predaj, pričom možnosti predstavujú Ansu Fati a Ferran Torres.

Thuram medzitým zapadá do profilu posíl, ktoré Mateu Alemany presadzoval: hráči, ktorým končia zmluvy a ktorí by aj v prípade, že nesplnia očakávania, mohli byť v budúcnosti ľahko predaní. Franck Kessié by bol dobrým príkladom. Francúz by prišiel zadarmo a mal by sa adaptovať ako alternatíva k Lewandowskemu, ktorý je stálicou v Xaviho zostave. V tejto sezóne strelil v 31 zápasoch v drese Blaugranas 16 gólov a pridal 7 asistencií.

Ak by sa napokon presťahoval do Katalánska, Barça by podpísala útočníka, ktorý sa môže naďalej rozvíjať. Kvôli jeho zmluvnej situácii má v každom prípade množstvo záujemcov. Záujem majú kluby ako Bayern, Dortmund, Inter, Madrid, Atlético, Sevilla, Chelsea, Newcastle, Arsenal a Aston Villa.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

4 komentáre
2023-05-26 08:27:08
Konečně! Lewa by nemusel hrát všechno, mohl by být v utkání i střídán + Thuram hraje i levé křídlo. Primárně byl jen levé křídlo až teď se z něj dělá útočník. A jako levé křídlo by byl určitě lepší než Fati nebo pořád zmiňující Carrasco.
2023-05-26 09:02:27
Tak tu by nam mohol pomoct jeho otec s informaciami z prvej ruky😉