Ľavý obranca odchádza po 11 rokoch z Camp Nou a predčasne s klubom rozviaže zmluvu.  Jeho odchod sa tiež zhoduje s odchodom Sergia Busquetsa, ktorý bol oznámený pred niekoľkými dňami, čo znamená, že dvaja kapitáni tímu nebudú v budúcej sezóne pokračovať v tíme. Ako však tieto odchody ovplyvnia možný návrat Lea Messiho?

Na druhej strane sa tieto dva prípady zhodujú s definitívnym odchodom Lea Messiho z PSG, takže sa črtá živná pôda pre opätovné stretnutie tejto trojice. Najmä preto, že už niekoľko týždňov existuje závratná ponuka riadená samotnou saudskou futbalovou federáciou a ocenená na sumu na úrovni 400 miliónov eur. V zásade najväčší záujem o získanie Argentínčana má klub Al-Hilal, hoci nie je jediný. V tomto zmysle nie je vylúčené, že Saudi presvedčia Sergia Busquetsa, aby sa vydal rovnakou cestou ako Leo a teraz aj Jordi Alba.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Z pohľadu Barcelony však existuje aj iná, oveľa atraktívnejšia možnosť. Jordi Alba by sa vo svojej poslednej sezóne stal najlepšie plateným hráčom v tíme, dokonca aj pred Robertom Lewandowskim, takže klub by jeho odchodom uvoľnil mzdové prostriedky, ktoré by pomohli dodržať pravidlá finančného fair play nariadené La Ligou. A v tomto zmysle je teraz možnosť, že sa Leo Messi vtesná do plánovaných výdavkov, vyššia.

Obe možnosti sú na stole, hoci, ako povedal Xavi Hernández vo vyhlásení, ktoré zostalo trochu nepovšimnuté a pravdepodobne skrýva kľúč k celej veci, "je to otázne, závisí to od mnohých vecí. Nie je toho veľa, čo môžem povedať, je to veľkolepý hráč, som s ním kamarát a uvidíme, či sa to podarí alebo nie, veľa závisí od jeho zámeru".

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.