Keďže Barcelona plánuje vyradiť niekoľko hráčov, ktorí nie sú v plánoch trénera Xaviho Hernandeza, klub vypracoval zoznam a je na ňom aj Ferran Torres. Podľa informácií Football Transfers sa Newcastle United zaujíma o Torresa ako o možnú náhradu za Allana Saint-Maximina.

Newcastle si zabezpečil miestenku do Ligy majstrov na budúcu sezónu tým, že sa umiestnil v prvej štvorke Premier League. A už teraz plánujú posilniť mužstvo pre nadchádzajúce výzvy. A keďže nad budúcnosťou Saint-Maximina visia otázniky, interne sa vedú diskusie o možnosti podpisu zmluvy s Torresom, ktorý by ho nahradil.

Torres prišiel do Barcelony v januári minulého roka za 55 miliónov eur + bonusy z Manchestru City. Jeho pôsobenie v Katalánsku však bolo skôr sklamaním, keďže si nedokázal vybojovať miesto v Xaviho plánoch. Len 4 góly v 31 zápasoch La Ligy v tejto sezóne - to je veľmi málo a Barcelona sa ho preto snaží predať.

Vzhľadom na jeho formu sú však Katalánci veľmi pesimistickí, pokiaľ ide o možnosť získať späť 55 miliónov eur, ktoré investovali do jeho podpisu. Médiá tvrdia, že 23-ročný hráč by mohol byť toto leto k dispozícii za 35 miliónov eur. Aspoň takúto sumu Barcelona za predaj krídelníka očakáva. Manažér Newcastlu United Eddie Howe má o Torresa záujem, keďže má predchádzajúce skúsenosti z Premier League.

Samotný hráč v každom prípade zastáva názor, že chce zostať v Barcelone. Vzhľadom na nedostatok herného času by sa však útočník mohol rozhodnúť prestúpiť, najmä keď mu Newcastle ponúka aj účasť v Lige Majstrov. Niektoré správy však naznačujú, že ak sa Barcelone nepodarí v lete podpísať Vitora Roqueho, môže sa stať, že Torres zostane v Barcelone. Uvidíme teda, ako sa situácia vyvinie v nasledujúcich týždňoch

zdroj: Football Transfers
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-05-27 09:41:59
Ten chlapec nemá miesto v Barce, každopádne predať aj keď za menej ako sme ho kúpili
2023-05-27 09:53:25
Zasa to isté kúpime za 55m a predáme za 30m