Podľa médií má Barcelona dvoch jasných kandidátov na posilnenie ľavého krídla po tom, čo sa s klubom pravdepodobne rozlúčia Ansu Fati a možno aj Ferran Torres. Športové riaditeľstvo si bude musieť vybrať medzi Ez Abdem, ktorému sa končí hosťovanie v Osasune, a Yannickom Carrascom z Atlética Madrid.

Ako informuje Marta Ramon na RAC1, Ez Abde je zatiaľ len alternatívou na posilnenie ľavého krídla, ak sa nezrealizuje prestup športovým riaditeľstvom preferovaného Yannicka Carrasca. Ak Belgičan nakoniec skončí v Barcelone, Maročan s najväčšou pravdepodobnosťou Barcelonu opustí. Každú chvíľu sa v médiách objavujú správy o ďalších záujemcoch z Premier League. Podľa novinára sa napriek zimným správam o výkupnej klauzule Barcelony za Carrasca, ktorá mala byť dohodnutá pri príležitosti prestupu Memphisa do Atlética, bude musieť o Belgičanovej prestupovej sume rokovať nanovo, avšak s hranicou 15 miliónov eur.

V podobnom duchu píše aj Toni Juanmarti z Relevo. Podľa neho v klube panuje zhoda, že 29-ročný hráč Atlética je hlavnou voľbou na posilnenie ľavého krídla. Barcelona si hráča vyhliadla už v januári, ale žiadne podrobnosti neuviedla. V druhej časti sezóny však mal presvedčiť štáb a športové riaditeľstvo. Atlético pôvodne sľubovalo, že ho pustí za 9 miliónov eur, čo je len málo na to, aby amortizovalo hráča, o ktorého je záujem aj v Anglicku.

Juanmarti ubezpečuje, že Barça nemá v úmysle položiť na stôl 20 miliónov eur. Kontakty medzi klubmi sa zatiaľ neobnovili a predpokladá sa, že pôjde o "tvrdý boj". Barcelona však verí, že má výhodu pri vyjednávaní, keďže čas plynie proti Atléticu.

zdroj: RAC1 Relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-05-27 14:00:23
Z těchto dvou 100% Abde. Ale spojení Carrasca a Barcelony mi strašně připomíná scénu z Přátel, kdy Monica koupila Chandlerovi kostým růžového králíka a dovolil bych si parafrázovat jejich konverzaci.
"Buď Carracso nebo nic."
"Nebo nic, rozhodně nebo nic!"
2023-05-27 14:50:35
Nie že by sme šli po normálnych hráčoch jak je Thuram, Di Maria my radšej predĺžime Dembeleho a kúpime Carrasca, ešte nech predáme Raphinhu a bude dokonané.