Borussia Dortmund včera remizovala 2:2 s 1. FSV Mainz a Bayern Mníchov si v poslednej chvíli ukradol bundesligový titul. Bavori si vďaka gólu Jamala Musialu zabezpečili tesné víťazstvo 2:1 nad Kolínom.

Napriek senzačnej dráme v poslednej minúte, ktorá vyvrcholila tým, že Bayern oslavoval svoj 11. titul v Bundeslige za sebou, však klub rýchlo oznámil prepustenie generálneho riaditeľa Olivera Kahna a športového riaditeľa Hasana Salihamidžića. Zdá sa, že rozhodnutie padlo v piatok a malo byť prijaté bez ohľadu na sobotňajší osud Bayernu v boji o bundesligový titul. Po ich prepustení Javi Miguel vyhlásil, že Barcelona veľmi pozorne sleduje situáciu okolo vedenia Bayernu.

Nie je jasné, prečo presne Katalánci pozorne sledujú nadchádzajúce zmeny vo vedení Bayernu, ale jedným z možných vysvetlení by mohla byť ich snaha získať Joshuu Kimmicha. Nemecký internacionál bol označený za jedného z ideálnych kandidátov, ktorý by mal pred novou sezónou nahradiť Sergia Busquetsa. Šéfovia Bayernu vrátane Kahna však boli pri rokovaniach veľmi striktní a nemajú chuť hráča predať.

Barcelona možno dúfa, že nový generálny riaditeľ a športový riaditeľ by mohli byť oveľa zhovievavejší a otvorení Kimmichovmu predaju, čo by klubu mohlo pomôcť získať toľko potrebné príjmy. Je však nepravdepodobné, že by Bayern chcel prepustiť hráča ako Kimmich, ktorý bol označovaný za budúceho lídra tímu, bez ohľadu na zmeny v predstavenstve. Miestne nemecké médiá uvádzajú, že Bayern Mníchov vymenuje Jana-Christiana Dreesena, ktorý nahradí Kahna na poste generálneho riaditeľa. Pozícia športového riaditeľa zatiaľ zostáva nejasná, ale v najbližších dňoch by sa mali objaviť ďalšie podrobnosti.

zdroj: javi miguel
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-05-28 10:03:37
Kiež by to nebol výmysel médií a prišiel Kimich 🍾