Ousmane Dembélé poskytol rozhovor v programe Telefoot, v ktorom jasne povedal, že chce naďalej hrať za Barcelonu. Francúz sa vyjadril k získavaniu trofejí s Blaugranas, návratu Lea Messiho či rasizmu voči Viníciusovi.

Dembélého sa pýtali na triumf v španielskej lige: "Vždy som hovoril, že mojím snom je hrať za Barcelonu a vyhrávať trofeje s týmto klubom je pre mňa veľkou pýchou. Vždy som bol fanúšikom Barçy s hráčmi ako Iniesta a Messi. V Barcelone sa cítim veľmi dobre, milujem tento klub. Dúfam, že sa tu stanem skvelým hráčom na mnoho rokov. Teraz je mojím cieľom pokračovať v získavaní trofejí s Barcelonou a snívam o tom, že s klubom vyhrám Ligu Majstrov."

"Keď už hovoríme o štatistikách, mohol som si počínať oveľa lepšie. Môj rozvoj v Barcelone zastavili zranenia, ako napríklad to, ktoré ma v tejto sezóne nepustilo na ihrisko," dodal Francúz.

Dembélé sa tiež postavil na obranu Viníciusa, ktorý sa sťažuje na rasizmus v Španielsku: "Je neuveriteľné, čím si Vinícius už roky prechádza. Nie je to prvýkrát, čo sa mu niečo také stalo. Takéto veci by sme vo futbale nemali tolerovať, musíme to veľmi rýchlo vyriešiť. Aj ja som si vytrpel epizódy rasizmu a človek sa musí pýtať sám seba, dokedy to budeme tolerovať. Reagovať na takéto veci je nevyhnutné. Mnohí z nás si niekedy kladú otázku, či sme to naozaj 'počuli'."

Krídelník sa vyjadril aj k Leovi Messimu: "Je to absolútna legenda, vždy je na najvyššej úrovni. Vidieť ho späť na našej strane by bolo niečo výnimočné."

Dembélé sa vyjadril aj k tomu, že Kylian Mbappe prevzal kapitánsku pásku vo francúzskej reprezentácii: "Je to líder, skvelý hráč a bol som šťastný, keď som zistil, že je kapitánom."

zdroj: sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-05-28 14:24:38
A kedy sa to stane skvelým hráčom?
Nepovedal....že by v 35 -ťke?
2023-05-28 14:31:16
Další rok sa mu splní 💙❤️