Barcelona sa po zápase s Malorkou rozlúčila s Jordim Albom a Sergiom Busquetsom na Camp Nou.

Ľavý obranca a defenzívny stredopoliar vstúpili po zápase na ihrisko uličkou slávy, ktorú vytvoril celý tím Blaugranas. Obaja si so sebou priniesli trofeje, ktoré získali v tejto sezóne. Klub zároveň predstavil krátke video, ktoré sumarizuje kariéry Busquetsa a Jordiho Albu. Obom hráčom potom Joan Laporta odovzdal pamätné trofeje.

Jordi Alba: "Ďakujem všetkým za prejavy sympatií. Či už na ulici alebo na Camp Nou. Nosiť tento dres bola pre mňa česť a dnešný deň bol jedným z najšťastnejších v mojom živote. Chcem si spomenúť na výnimočného človeka, ktorý ma priviedol v roku 2012 - Tita Vilanovu. Tento rok som mal menšiu úlohu ako zvyčajne, ale snažil som sa pomôcť každému. Cítim sa veľmi hrdý. Teraz sa musím na všetko pozerať z inej perspektívy. Bolo mi potešením mať Busquetsa za spoluhráča. Bol si pre mňa vzorom."

Sergio Busquets: "Ďakujem všetkým. Hráčom, súčasným aj tým, ktorí ma na tejto ceste sprevádzali počas celých rokov. Všetkým trénerom, zamestnancom a pracovníkom, ktorých som stretol. Bolo mi potešením, že som tu mohol hrať. Ďakujem fanúšikom. Mojej rodine, ktorá ma sprevádza. Veľmi vám ďakujem, mám vás všetkých veľmi rád. Som veľmi šťastný. Odmalička som sníval o tom, že budem hrať na tomto štadióne. Dáme bodku a ideme ďalej. O rok a pol budeme mať najlepší štadión na svete. Pocit hrdosti z príslušnosti k najlepšiemu klubu na svete mi nikto nemôže vziať. Odchádzam, ale sen, ktorý som mal, sa mi splnil, a bolo to dokonca ešte lepšie. Odchádzam, ale nelúčim sa. Som presvedčený, že to bude "dovidenia".

zdroj: youtube.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-05-28 21:43:28
Ďakujeme za všetko čo sme s Vami prežili.
2023-05-28 21:56:49
Velmi emotivny slavnostny ceremonial, aj slzicka ukapla 😪 velmi sa mi to pacilo a mladi maju vzory, ktore je hodne a potrebne nasledovat a pokracovat v slavnej historii najlepsieho klubu na svete! Visca el Barca 👍👏