Po neúspešných rokovaniach s Chelsea sú ďalšími dvoma potenciálnymi destináciami Luisa Enriqueho PSG a Neapol. Bývalý tréner FC Barcelona a reprezentácie Španielska je bez práce od decembra minulého roka po tom, ako skončil pri španielskej reprezentácii.

Oba tímy sa napriek zisku ligových titulov vo svojich krajinách obzerajú po možných náhradách na trénerskej lavičke. Podľa správ talianskych médií je Luciano Spalletti namiesto očakávaného predĺženia zmluvy veľmi blízko k odchodu z funkcie, a tak je Aurelio de Laurentiis, majiteľ neapolského klubu, nútený urýchlene hľadať nástupcu. Podľa madridského denníka AS je práve Luis Enrique považovaný za ideálneho kandidáta, ktorý by mohol Taliana nahradiť. Argumentmi v prospech sú jeho skúsenosti s pôsobením na Apeninskom polostrove (trénoval AS Rím) a plynulá znalosť taliančiny, ako aj schopnosť pracovať pod veľkým tlakom. Ďalšími možnosťami, ako nahradiť Spallettiho, sú údajne Rafa Benítez, Thiago Motta a Gian Piero Gasperini.

Katalánsky denník Sport medzitým informuje, že francúzska metropola by mala byť druhou destináciou pre Lucha. Katarskí majitelia sú známi svojou netrpezlivosťou s trénermi a súčasný tréner Christophe Galtier nesplnil očakávania. Hlavnou ambíciou prezidenta parížskeho klubu zostáva triumf v Lige Majstrov a na tomto poli jeho tím utrpel ďalšie fiasko, čo má Nassera Al-Khelaïfiho podnietiť k ďalšej trénerskej zmene. Okrem Luisa Enriqueho sa na jeho zozname objavil aj José Mourinho a Mauricio Pochettino, ktorý však už údajne rokuje s Chelsea. Enriqueho kandidatúru v tomto prípade podporuje jeho schopnosť riadiť náročnú šatňu, s ktorou by sa v Paríži určite musel vysporiadať.

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.