Britská televízia BBC vo svojej produkcii ukáže pohľad do zákulisia úspechu Albicelestes v Katare, keď Leo Messi konečne mohol zdvihnúť nad hlavu vytúženú trofej. V hodinovom filme budú okrem iného uvedené rozhovory s niektorými hráčmi argentínskeho národného tímu a trénerom Lionelom Scalonim.

Veľkolepý triumf, na ktorý argentínski fanúšikovia museli čakať 36 rokov, je takmer dokonalým materiálom pre film. Nie je preto prekvapením, že niekoľko mesiacov po tejto udalosti budeme môcť sledovať príbeh tohto víťazstva zvečnený BBC. Tu je niekoľko úryvkov, ktoré sa vo filme objavia:

Bezsenná noc po prehre so Saudskou Arábiou

Argentína vstupovala do Majstrovstiev sveta so sériou 36 zápasov bez prehry, takže prehra 1:2 so Saudskou Arábiou bola jedným z najväčších prekvapení v histórii turnaja. Ako spomína Emiliano Martínez: "Bola to najťažšia noc v mojom živote, nemohol som spať. Bál som sa, že na mojich prvých Majstrovstvách sveta vypadnem v skupinovej fáze." Brankár Aston Villy prirovnal bezmocnosť v zápase k boxerskému zápasu, v ktorom po knokaute už nie ste schopní bojovať: "Nedokázali sme sa postaviť na nohy."

Mac Allister hral "ako na svojom dvore"

Jedným z objavov turnaja bol hráč Brightonu, ktorý exceloval v strede poľa. Pablo Zabaleta, bývalý reprezentant, a tréner Scaloni na jeho adresu vo videu nešetrili chválou: "Je to kompletný stredopoliar," hovorí bývalý hráč Manchestru City. A tréner dodáva: "Ukázal nám niečo, čo sme o ňom nevedeli, že necíti tlak. Je to, akoby hral na svojom vlastnom dvore."

Argentínčania sa v Katare cítili ako doma

"Všetko bolo perfektné. Cítili sme sa ako doma. Hrali sme karty, pili maté a dokonca sme si dali argentínske mäso," spomína Mac Allister na obrovské zásoby, ktoré si priniesli z vlasti. A Zabaleta dodáva: "Tieto tri veci sú pre nás ako náboženstvo."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Messi sa v zápase proti Holandsku stal zlým chlapcom

Zápas proti Oranjes bol plný veľkých emócií, čo sa prejavilo až 18 žltými kartami. Po záverečnom hvizde došlo medzi oboma tímami k strkanici, pričom argentínski hráči kričali na Luisa van Gaala. "Počul som, ako Van Gaal povedal, že mali výhodu v penaltách," povedal po zápase Emiliano Martínez. "Myslím, že by mal držať hubu," dodal. Dokonca aj Messi, ktorý sa zvyčajne takýchto kontroverzií nezúčastňuje, po strelení gólu pribehol k lavičke holandského tímu a urobil gesto smerom k Van Gaalovi po tom, čo bývalý tréner Barcelony kritizoval Leovu nedostatočnú angažovanosť: "Sme agresívnejší ako národné tímy, v ktorých Messi hrával predtým, a on začínal byť trochu viac ako my - zlý chlapec," komentoval argentínsky brankár.

Martínez sa na ihrisku správa ako dieťa

Po tom, čo bol Martínez opäť hrdinom v záverečnej sérii pokutových kopov, jeho správanie vyvolalo množstvo komentárov. Brankár provokoval, hádzal loptu, tancoval a oslavoval priamo pred tvárami Francúzov. "Nikdy som netancoval tak, ako po druhej penalte, ktorú nedali. Nikdy v živote. To všetko ja, na ihrisku som ako dieťa," uzavrel Dibu.

Zdá sa, že pôjde o veľmi zaujímavý dokument, ktorý bude mať premiéru na BBC One v sobotu 3. júna.

zdroj: bbc.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-05-29 10:25:47
Dávam si reminder. Toto chcem vidieť.

Vďaka za článok!
2023-05-29 10:31:00
Dokument sa už dá stiahnuť. Dajte do google -> Request - Leo Messi Destiny (new bbc documentary) a v prvom odkaze na reddit je link na stiahnutie