Dnes sa na Spotify Camp Nou konala slávnosť, na ktorej sa symbolicky položil základný kameň nového Camp Nou, na ktorom sa začne pracovať už 1. júna. Na podujatí sa okrem iných zúčastnili Joan Laporta, Xavi a Sergio Busquets.

"Bol to skvelý večer. Rozlúčka s Camp Nou, ktorý má toľko spomienok culés, potom rozlúčka s kapitánmi Sergiom Busquetsom a Jordim Albom a víťazstvo. Musíme si to užiť a je to veľmi dôležité," povedal Xavi Hernández. Na otázku, kde najviac trpel: na tribúne, na ihrisku alebo na lavičke, odpovedal: "Fíha, v Barcelone vždy trpíte, ale je to neporovnateľné s trénerskou lavičkou. Ste najviac zodpovedný za futbal a veľmi trpíte. My Katalánci sme takí: ak netrpíme, tak si to neužívame," povedal Xavi, po čom vložil dres FC Barcelona do krabice spomienok, ktorá symbolizovala základný kameň.

Následne prehovoril Sergio Busquets: "Je pre mňa cťou a veľkou hrdosťou byť kapitánom prvého tímu Barçy, klubu môjho srdca. Od mladosti som mal k Barçe jedinečný vzťah. Mal som tiež šťastie hrať s mnohými kapitánmi, ktorí mi boli príkladom. Najlepší zápas na Camp Nou? Myslím si, že 5:0 proti Realu Madrid bol krásny zápas, rovnako ako odveta s PSG," povedal Sergio a vložil si kapitánsku pásku do krabice spomienok.

Na záver sa prihovoril aj Joan Laporta: "Camp Nou je náš domov, naša pevnosť, naša bašta; hrdosť pre všetkých hráčov Barcelony. A chceme, aby to tak bolo aj naďalej. Chceme, aby stál na rovnakom mieste. Bude tu nový Spotify Camp Nou. Chceme tiež, aby štadión zostal v tejto štvrti, v Les Corts, ktorá sa nezmenila od roku 1922. Nový Camp Nou bude pre barcelonských hráčov splneným snom. Bude to aj dedičstvo pre naše deti a vnúčatá. Toto dedičstvo bude musieť prejsť procesom výstavby a my sme práve v tejto chvíli. Tento proces začíname s najväčším nadšením. Vrátime sa sem ešte silnejší. Chceme, aby sa tento štadión stal dejiskom slávnych dní, ktoré sa budú zhodovať so 125. výročím založenia klubu. Preto sa sem chceme vrátiť na konci roka 2024, keď bude štadión v prevádzke," povedal prezident, poďakoval členom vedenia, trénerom, hráčom, ako aj členom mestskej rady a do krabice spomienok vložil vlajku FC Barcelona.

Predtým vystúpili aj José Manuel Asensi ako zástupca dennej tlače, ktorý do krabice vložil športové denníky, Melanie Serrano, kapitánka Barçy Femení, ktorá do základného kameňa vložila loptu Barçy, a reprezentant a zástupca La Masie Guiu Xucla a Jan Muro, ktorí do krabice vložili futbalové kopačky. Krabicu spomienok potom spustili do vykopanej jamy a zakopali hlavní protagonisti slávnosti a čestný prezident Limaku Nihat Özdemir.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-05-29 20:51:24
Messi tam mal doniesť svoje kopačky.....