Sezóna Barcelony sa blíži ku koncu a už teraz sa začínajú prípravy na ďalší ročník. Ako informoval Javier Miguel z madridského denníka AS, Xavi by sa mal v blízkej budúcnosti stretnúť s niektorými hráčmi a povedať im, že s nimi v súvislosti s ďalšou sezónou nepočíta. Tréner sa môže porozprávať aj s ďalšími hráčmi, aby ich upokojili v súvislosti s množiacimi sa prestupovými špekuláciami.

Rozhovory so štyrmi hráčmi by sa mali uskutočniť od štvrtka do budúceho utorka. Každý z nich má platnú zmluvu, takže situácia nie je jednoduchá. Podľa Miguela sa Xavi nepochybne stretne s Ansu Fatiom, ktorému musí tlmočiť, že klub verí, že rozchod bude pre všetky strany najlepší. Pre Barcelonu by to malo byť výhodné z hľadiska uvoľnenia miesta v mzdovom rozpočte a získania výrazných príjmov z prestupov, zatiaľ čo pre samotného futbalistu by to bola šanca zmeniť svoju situáciu a častejšie hrať, aby sa opäť dostal do formy. Ďalšou vecou je, že Fati zatiaľ o odchode z klubu neuvažoval a skôr vyjadril túžbu zostať v metropole Katalánska. Možno rozhovor s trénerom prinúti mladého hráča zmeniť svoj postoj, najmä na naliehanie jeho otca.

Očakáva sa, že Xavi bude hovoriť aj s Ferranom Torresom. 23-ročný hráč sa teší dôvere trénerov, ale 14 gólov v 69 vystúpeniach pre hráča, ktorý stál 55 miliónov eur + bonusy, nie je výsledok, ktorý by mohol Barcelonu uspokojiť. Miguel sa domnieva, že cieľom Blaugranas je získať za Torresa 20 - 25 miliónov, keďže klub chce ďalej posilniť športový projekt. Podľa novinára AS má byť pre Xaviho mimoriadne bolestivé rokovanie s Franckom Kessiém, keďže nejde o športové, ale finančné rozhodnutie kvôli potrebe rýchlych príjmov klubu, a stredopoliar je na to ideálny, keďže prišiel zadarmo.

Štvrtým hráčom by mal byť Pablo Torre, hoci v jeho prípade sa neuvažuje o predaji, iba o hosťovaní. Barcelona by chcela dať hráčovi príležitosť rozvíjať sa v tíme Primera División, aby nestratil ďalší rok. Miguel uvádza, že v súvislosti s hráčmi, ktorí musia odísť, sa už neočakávajú žiadne rokovania s Xavim. Tréner však môže hovoriť s konkrétnymi hráčmi, aby ich uistil, že zostanú v klube, ako v prípade Raphinhu. Novinár Alex Pintanel uvádza, že Brazílčan je stopercentne presvedčený o tom, že zostane v Barcelone.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-05-29 18:16:39
Nám to oznámil skôr než im, my sme jaký VIP 😀