Raphinha nemá v pláne opustiť FC Barcelona a jeho jediným cieľom je upevniť si miesto v Xaviho tíme a zlepšiť svoje výkony v nadchádzajúcej sezóne. Podľa správ španielskych médií Brazílčan nemá v úmysle opustiť katalánsky klub napriek tomu, že Deco, ktorý ho priviedol z Leedsu United, uvažoval o tom, že sa s hráčom porozpráva, aby si preanalyzoval ponuky z iných klubov.

Brazílčan je presvedčený, že po prvej sezóne, v ktorej sa mu podarilo prebojovať do základnej zostavy a zohrávať ešte dôležitejšiu úlohu, sa môže v Xaviho tíme naďalej rozvíjať, a to aj napriek konkurencii zo strany Ousmane Dembélého či iných hráčov.

Odkedy Barcelona zvažovala Rafinhu ako jednu z možností na predaj vďaka jeho dobrej povesti v Premier League, bolo známe, že aj tímy ako Chelsea a Newcastle boli ochotné predložiť za neho veľmi vysoké ponuky. Hráč však zostal pokojný a na ihrisku pokračoval v dobrých výkonoch, pričom prevyšoval ostatných hráčov, s ktorými súperil o miesto v tíme.

Podľa správ katalánskeho denníka Sport Rafinha povedal svojim najbližším, že stopercentne verí vo svoje schopnosti a on ani jeho okolie neuvažujú o odchode z Barcelony. Momentálne sa zdá, že Ansu Fati alebo Ferran Torres majú menšiu šancu zostať v klube ako Brazílčan. Nová dvojica, ktorá bude mať na starosti riadenie prestupov a ktorú budú tvoriť Mateu Alemany a Deco, bude mať v lete veľa práce. Odchody Sergia Busquetsa a Jordiho Albu zmenili vyhliadky na prestupovom trhu a Joan Laporta a jeho vedenie s veľkou pravdepodobnosťou splnia pravidlá finančného fair play, ktoré La Liga vyžaduje na nákup potrebných hráčov.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-05-29 20:38:47
Nepredávať v žiadnom prípade.
2023-05-29 22:08:51
Radsej predat Dembele.

Viem ze dribbling ma Dembele o 2-3 leveling vyssie ale v nemocnici nam to je prd platne.

Radsej o 20% horsi hrac ktory hra full sezonu Ako hrac co da 30% zapasov z celebo roka rok co rok.