Horúcou témou v Madride je možnosť odchodu Karima Benzemu z Realu Madrid. Podľa madridských médií sa Francúz údajne prikláňa k odchodu, ale rozhodnutie ešte nepadlo. José Felix Díaz vidí Francúza aj Lea Messiho v arabskej lige, kde už hrá Cristiano Ronaldo.

Podľa Relevo Karim Benzema vážne zvažuje odchod z Realu Madrid a prijatie ponuky saudskoarabského klubu, ktorý útočníkovi ponúkol 200 miliónov eur za dve sezóny pôsobenia. José Felix Díaz z madridského denníka Marca zasa uviedol: "Zdroj, ktorý ma informoval o Cristianovi Ronaldovi v Al-Nassr, sa teraz zameriava na možné prestupy Lea Messiho do Al-Hilal a Karima Benzemu do Al-Ittihad."

To by znamenalo, že traja najlepší aktívni strelci v histórii La Ligy: Leo Messi (474 gólov), Cristiano Ronaldo (311) a Karim Benzema (237) by pôsobili v troch najlepších kluboch Saudskej Arábie. V tejto sezóne získal prvenstvo Al-Ittihad, druhé miesto obsadil Cristiano Ronaldo s Al-Nassr a tretie miesto Al-Hilal, ktorý sa snaží získať nielen Lea Messiho, ale aj o Sergia Busquetsa a Jordiho Albu.

Ak by sa takýto scenár stal skutočnosťou, bola by to veľmi silná podpora pre kandidatúru Saudskej Arábie na usporiadanie Majstrovstiev sveta v roku 2030, o ktorú sa usilujú aj Portugalsko, Španielsko a Maroko, ako aj Argentína, Uruguaj, Čile a Paraguaj.

*Telmo Zarra, ktorý zomrel v roku 2006, strelil v La Lige 251 gólov (3. miesto v histórii).

zdroj: marca.com relevo
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
Marian Premium
2023-05-30 09:50:29
Rád by som bol, keby šampionát 2030 bol v ESP + POR+MOR to by som skúsil zájsť na pár zápasov. Ostatné kandidatúry sú vzdialené, ale tá juhoamerická je zaujímavá, keďže pripadá na 100. výročie 1. MS v Uruguayi. Saudi majú smolu, Leo ide do Barçy. Ale majú aj dosť peňazí, aby podplatili funkcionárov ako ich druhovia z Kataru.
2023-05-30 10:42:17
Darmo, peniaze maju svoje caro :D