Katalánsky denník Sport informuje, že zmluva Xaviho Hernándeza s FC Barcelona bude čoskoro predĺžená do roku 2026. Na uzavretie nového kontraktu zostáva doladiť už len drobné detaily.

Podľa novinárov denníka Sport sa rokovania o predĺžení zmluvy trénera FC Barcelona Xaviho Hernándeza v posledných týždňoch zrýchlili a všetko nasvedčuje tomu, že čoskoro dôjde ku konečnej dohode. Pozície oboch strán sú totiž veľmi blízke a pred oficiálnym oznámením novinky zostáva vyriešiť už len niekoľko posledných detailov.

Podľa informácií denníka Sport je Xaviho hlavnou prioritou uzavrieť dohodu čo najskôr. Dobrá atmosféra, ktorá panovala počas rokovaní oboch strán, naznačuje, že predĺženie zmluvy je na spadnutie. Napriek tomu, že katalánskemu trénerovi zostáva do konca zmluvy ešte rok, Joan Laporta si po úspešnej sezóne prvého tímu, ktorý vyhral ligu a španielsky Superpohár, stanovil ako prioritu zabezpečiť, aby pokračoval v práci.

Všetko nasvedčuje tomu, že nová zmluva bude platiť dve sezóny, čo znamená, že Xavi predĺži svoj kontrakt do júna 2026. Xavi si je vedomý zložitej ekonomickej situácie, v ktorej sa Barcelona nachádza, a z tohto dôvodu táto otázka nebola hlavnou prekážkou. Očakáva sa, že k dohode ešte nedôjde v priebehu tohto týždňa. Aj Fabrizio Romano potvrdil, že predĺženie kontraktu v prípade Xaviho je už len otázka času a v podstate je všetko pripravené už od marca.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.