Prípad Lea Messiho je naďalej hlavnou témou španielskej tlače a zdá sa, že šanca na návrat Argentínčana do Barcelony je čoraz menšia. Objavili sa aj správy poukazujúce na možný príchod Benjamina Pavarda do klubu.

Leo Messi

Gerard Romero (Jijantes): "Včera som znížil šance na Messiho návrat z 80% na 60%. Možno ich dnes po rozhovoroch s viacerými ľuďmi opäť zvýšim na 80%. Časť Messiho rodiny tvrdí, že Leo sa chce vrátiť a ďalšia časť (otec a brat) tlačí na Barcelonu, aby predložila ponuku. "

Sique Rodríguez (Cadena SER): Ak nenastane radikálny zvrat, Messi sa do Barcelony nevráti, hoci by si to želal. Dôvodom je, že nedostal oficiálnu ponuku a o svojej budúcnosti sa chce rozhodnúť čo najskôr.

Marcal Lorente: Barça už vie, že Messi nepríde. Argentínčan nedostal od Barcelony žiadnu ponuku a nemôže čakať na splnenie všetkých podmienok. Barça si je vedomá, že Leo v najbližších dňoch oznámi svoju budúcnosť a Xavi začína predpokladať, že 35-ročný hráč sa nevráti.

Raphinha

Luis Miguelsanz (Sport): Raphinha chce zostať v Barcelone, ale Deco verí, že ho dokáže presvedčiť, aby odišiel za veľké peniaze, ak to bude potrebné. Bývalý stredopoliar vie, že o krídelníka sa zaujímajú Newcastle a Chelsea, ale súčasným zámerom je, aby futbalista zostal v klube. Situácia by sa však mohla zmeniť, ak bude jeho predaj nevyhnutný.

Sergiño Dest

Calciomercato: Union Berlín považuje Američana za zaujímavú alternatívu, hoci nie je jasné, či ho bude chcieť kúpiť alebo len získať na hosťovanie s opciou na definitívny prestup. Nemecká tlač pred mesiacom informovala, že Dest sa už dohodol s nemeckým klubom, ale chýbal mu súhlas Barcelony, ktorá by hráča radšej predala, aby zlepšila svoju finančnú situáciu.

Samuel Umtiti

TuttoMercatoWeb: Barcelona s Francúzom nepočíta a v najbližších dňoch sa s ním stretne, aby oznámila nové podmienky jeho odchodu z klubu. O Umtitiho situáciu sa zaujímajú Inter alebo Rím a v poslednom čase sa hovorí aj o možnosti návratu obrancu do Lyonu.

Jorge Mendes a jeho plány

Sport: Slávny agent Jorge Mendes priznal, že toto leto sa budú diať veľké veci a uskutočnia sa veľmi významné operácie, ktoré momentálne nemôže prezradiť, ale o niektorých sa už diskutovalo. Jedným z Portugalčanových klientov je Ansu Fati, ale zástupca sa k budúcnosti 20-ročného hráča nechcel vyjadrovať. Mendes zastupuje aj hráčov ako João Cancelo a Ruben Neves, ktorí sú spájaní s Barcelonou. Medzi jeho klientov patria aj Alejandro Balde a Lamine Yamal, ktorí by mali s Blaugranas predĺžiť svoje zmluvy.

Benjamin Pavard

Florian Plettenberg (Sky Germany): Francúz mal požiadať Bayern o odchod z klubu, keďže odmietol ponuku na predĺženie zmluvy, ktorá mu vyprší v júni 2024. Pavard chce, aby si nemecký tím vypočul ponuku za neho. Futbalistu ponúkol Barcelone pred niekoľkými mesiacmi jeho agent Pini Zahavi, ktorý má s Laportom výborné vzťahy. Katalánci sú v hre o Pavarda.

Luis Miguelsanz (Sport): Pavard je v Barcelone vysoko cenený, napriek ochladnutiu záujmu kvôli odhodlaniu hráča hrať v strede obrany. Pozície oboch strán sa však v posledných týždňoch zblížili, pričom Francúz akceptuje hru na kraji obrany aj na poste stopéra. Trénerom sa viac páči Foyth, ale Pavard bol vždy na zozname želaní Blaugranas a klub po ňom pôjde, pokiaľ Bayern rozumne ocení náklady na operáciu. Bavori pôvodne očakávali za 27-ročného hráča 35 miliónov eur, čo Barça považuje za príliš vysokú sumu. Teraz bude na Zahavim, aby v spolupráci s Bayernom našiel riešenie, ktoré bude vyhovovať všetkým stranám, pričom nevylučuje ani zaradenie jedného z hráčov do výmennej operácie.

Ferran Torres

Ivan San Antonio (Sport): Španiel nechce odísť a chce presvedčiť Xaviho počas predsezónnej prípravy.

Rafael Leao

Luis Miguelsanz (Sport): Portugalčan sa páči najmä Joanovi Laportovi, ktorý sa pred predĺžením zmluvy s Milánom pýtal na hráča Jorgeho Mendesa. Nakoniec sa táto téma nevyriešila kvôli Leaovej cene.

zdroj: gerard romero cadena ser mundodeportivo.es sport.es calciamercato sky sports
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.