Keďže Jordi Cruyff čoskoro opustí Barcelonu, Deco je pripravený ho od leta nahradiť ako nový športový riaditeľ klubu. Ako to môže ovplyvniť budúcnosť Raphinhu?

Bývalý stredopoliar je uprostred riešenia situácie týkajúcej sa jeho hráčskej agentúry predtým, ako bude môcť oficiálne prevziať funkciu v katalánskom klube. Deco už rokoval s futbalovým riaditeľom Mateu Alemanym a trénerom Xavim Hernandézom o prestupových plánoch na budúcu sezónu.

A podľa informácií katalánskeho denníka Sport Deco počíta s krídelníkom aj v budúcej sezóne a chce si ho v klube udržať. O predaji bude uvažovať len v prípade, ak to bude "absolútne nevyhnutné", aby Blaugranas získali v lete finančné prostriedky. Treba poznamenať, že Deco je v súčasnosti agentom Raphinhu a zohral kľúčovú úlohu pri jeho príchode do klubu z Leedsu United minulé leto.

Hovorilo sa o tom, že zvažuje presvedčiť Brazílčana, aby v lete odišiel, keďže veľký záujem majú Chelsea a Newcastle United. Barcelona by mohla na tomto predaji veľmi slušne zarobiť. Zdá sa však, že sa tak nestane, pretože Deco vidí Raphinhu v Xaviho tíme na budúcu sezónu, aj keď je nepravdepodobné, že by sa z neho stal hráč základnej zostavy kvôli prítomnosti Ousmane Dembélého a potenciálnemu príchodu Lionela Messiho.

Napriek tomu však Deco verí, že si zaslúži príležitosť, pričom vie, že samotný hráč nie je príliš ochotný opustiť Camp Nou. Zároveň aj Xavi má v úmysle vsadiť na brazílskeho internacionála. Avšak v prípade, že Blaugranas nebudú schopní generovať svoje cielené príjmy z predaja hráčov, čo by mohlo skomplikovať ich situáciu v rámci finančného fair play, mohli by zvážiť predaj Raphinhu, ale len v prípade, že to bude absolútne nevyhnutné.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-05-30 14:56:30
Stale si myslim, ze radsej obetovat Dembeleho a Raphinhu