Nie je žiadnym tajomstvom, že pre Barcelonu je jednou z hlavných priorít opätovné podpísanie zmluvy s Lionelom Messim. Argentínsky kapitán sa o mesiac stane voľným hráčom a je na vrchole prestupového zoznamu Xaviho a Joana Laportu.

Keďže však La Liga odkladá schválenie plánu ekonomickej udržateľnosti klubu, Barça ešte nepredložila svojmu bývalému kapitánovi oficiálnu ponuku zmluvy. Preto existuje možnosť, že Blaugranas nakoniec prídu o možnosť opätovne podpísať kontrakt s Leom, najmä keď o jeho služby majú záujem aj iné kluby.

Gerard Romero preto uvádza, že ak Barcelona nezíska Messiho, plánom B na leto bude opäť siahnuť po superhviezde Manchestru City Bernardovi Silvovi. Portugalský reprezentant je v hľadáčiku Kataláncov už niekoľko rokov. Minulé leto sa ho pokúšali podpísať, ale finančná situácia zabránila uskutočneniu prestupu. Silva je naďalej na zozname želaní Xaviho a v prípade, že Messi nepríde, bývalý záložník AS Monako by bol pre Barcelonu alternatívou.

Silvu zas láka možnosť podpísať zmluvu s Barcelonou. A ak vyjadrí svoju túžbu odísť, Manchester City mu pravdepodobne tiež nebude stáť v ceste, pokiaľ Barcelona splní stanovené požiadavky. V tomto prípade by sa situácia pre Barcelonu mohla skomplikovať, keďže Silva by mohol stáť až 75 miliónov libier, čo je zrejme nad možnosti Blaugranas, najmä keď klub plánuje podpísať aj nového pivota a pravého obrancu.

zdroj: gerard romero
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-05-30 17:15:25
Ak si bude Barcelona vyberať hráčov formátu Silva tak potrebuje aj plán c d e minimalne
2023-05-30 23:36:39
Otázka je načo by sám Bernardo bol ? Potrebujeme pravého obrancu, defenzívneho záložníka a ľavé krídlo a ani na jednom z týchto postov Bernardo zahrať nevie. On zahrá ako ofenzívny respektíve stredný záložník. A tam už sú Frenkie, Pedri a Gavi + ďalší menej kvalitný hráči.