João Cancelo je v hľadáčiku Barcelony už nejaký čas. V zime sa dokonca hovorilo o tom, že hráč Manchestru City je na pokraji prestupu k Blaugranas. V rozhovore pre televíziu TV3 Xavi potvrdil, že Barça chce 29-ročného hráča získať.

Tréner Barcelony sa zúčastnil programu katalánskej televízie "Gol a gol". Xavi priznal, že Blaugranas mali záujem podpísať Cancela: "Chceli sme Cancela. Ponúkli nám ho a my sme súhlasili. Nakoniec nám povedali, že Manchester City nechce, aby prestúpil do Barcelony. Taká je pravda," povedal tréner.

Cancelovo meno sa v súvislosti s Barcelonou skloňovalo už niekoľko rokov. Katalánci hľadali pravého obrancu najmä v zime kvôli odchodu Hectora Bellerína. Nakoniec však Portugalčan zakotvil na hosťovaní v Bayerne, kde sa podobne ako v Manchestri City v istom období sťažoval na príliš málo šancí. Sezónu však uzavrel s 21 odohranými zápasmi.

V súčasnosti nie je isté, kde Cancelo v lete zakotví, keďže je nepravdepodobné, že by ho Bavori chceli kúpiť. Podľa katalánskeho denníka Sport očakávajú City za 29-ročného hráča 40 miliónov eur. Na druhej strane Mundo Deportivo informuje, že Cancelo sa stal hlavným cieľom Barcelony na posilnenie pravej strany obrany po tom, čo podľa športového riaditeľstva aj Xaviho predbehol Juana Foytha. Denník však zdôrazňuje, že klub si je vedomý ťažkostí pri realizácii tejto operácie. Portugalčanov kontrakt s Manchestrom City je platný do 30. júna 2027, takže rokovania by neboli jednoduché. Na druhej strane informácie z Anglicka naznačujú, že o Cancela sa zaujímal Arsenal.

zdroj: TV3
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-05-31 09:12:58
Ano?… to je teda bomba novinka 😁