Podľa katalánskeho denníka Mundo Deprotivo sa Barcelona nevzdáva snahy získať Kimmicha. Klub prejaví oficiálny záujem o stredopoliara Bayernu, ktorý prežíva turbulentné dni v kanceláriách. Úloha hráča, ktorý zvažuje odchod z Mníchova, je kľúčová. Xavi by bol z príchodu Nemca nadšený a rovnako ako v prípade Lewandowskeho by nemal problém s hráčom rokovať.

Príchod Joshuu Kimmicha by vyriešil všetky starosti, ktoré mal Xavi s pozíciou defenzívneho záložníka po odchode Sergia Busquetsa. Barça sa preto Nemca nevzdáva a ako uvádza Ferran Martínez z Mundo Deportivo, chystá sa oficiálne informovať Bayern, že má o 28-ročného stredopoliara záujem, pričom využije neporiadok na najvyššej úrovni nemeckého klubu.

Pripomenieme, že minulý víkend, tesne pred tým, ako Bayern vyhral Bundesligu, prepustil dvoch najdôležitejších ľudí zodpovedných za športovú oblasť klubu: Hasana Salihamidžića a Oliviera Kahna. To vyvolalo vlnu rozhorčenia aj medzi futbalistami vrátane Joshuu Kimmicha: "Klub mohol s oznámením počkať ešte 2 - 3 dni. Keď si zabezpečíte majstrovský titul a potom dostanete takúto správu, ste v kolotoči emócií," komentoval situáciu stredopoliar.

Ferran Martínez z Mundo Deportivo naďalej tvrdí, že Nemec zvažuje odchod z Bayernu a motivuje ho možnosť pripojiť sa k Barcelone. Podľa novinára sa v najbližších týždňoch, v období, keď budú prebiehať reprezentačné zápasy, očakáva niekoľko kontaktov, aby sa "preverila situácia". Okrem toho by Xavi rád hovoril s Kimmichom a samotný hráč je pripravený vypočuť si návrh trénera Barçy, ktorý je jeho idolom.

Mundo Deportivo dodáva, že Bayern tiež hľadá klasického hrotového útočníka a vzhľadom na to bude potrebovať značnú sumu peňazí a predaj Kimmicha by tomu mohol pomôcť. Nedávne správy z Nemecka však možnosť odchodu 28-ročného hráča silne dementovali.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: sport.es

Diskusia

5 komentáre
2023-05-31 08:58:08
Kimmich a Cancelo asi najideálnejšie posily na tie naše 2 posty RB a DM. Kimmich vie dokonca zahrať aj na RB, čo je ideál.

Za mňa Bayern len kamufluje, že ho nechcú predať, ale v skutočnosti za mňa nebudú proti vzhľadom na informácie, že chcú kúpiť Declana Rice. Ale uviazne to medzi nami na cenovke. My nad 80 mega za Kimmicha nepôjdeme a Bayern bude chcieť čo najviac kvôli Riceovi a novému hrotu.
2023-05-31 11:36:44
Ponúknuť im Fatiho na výmenu