Pedri, vymenovaný za ambasádora OK Mobility, ktorá okrem iného prenajíma a požičiava autá, kolobežky a bicykle, poskytol rozhovor Tonimu Nadalovi, strýkovi Rafaela Nadala. Záložník v ňom hovoril o svojej minulosti, súčasnosti a budúcnosti, ako aj o svojich osobných a tímových výzvach. Futbalista narodený na Kanárskych ostrovoch tiež priznal, že si nikdy nepredstavoval, že sa v mladom veku dostane tak ďaleko. Pedri však nie je spokojný - dúfa, že získa ešte veľa titulov.

"Keď som bol dieťa, nikdy som si nepredstavoval, že budem tam, kde som teraz. Je pravda, že človek sníva a bojuje, aby sa mu tieto sny splnili. Nikdy som však nečakal, že to všetko dosiahnem v takom krátkom čase."

"Za tento krátky čas, čo som futbalistom, som už zažil niekoľko ťažkých chvíľ. Za najhoršie považujem zranenia. Spomínam si najmä na jedno, ktoré som utrpel, keď som prišiel do mládežníckeho tímu Las Palmas. V tom čase som mal veľkú túžbu hrať, súťažiť.... V piatej minúte prvého zápasu som utrpel zranenie členka, ktoré ma vyradilo z hry na mesiac. Zranenia vo futbale vás naučia veľa vecí, predovšetkým zlepšovať sa zo dňa na deň."

"Najlepší moment? Tých dobrých je určite viac ako tých zlých. Predovšetkým som si užil tímové tituly, ale cením si aj tie individuálne. Podarilo sa mi vyhrať také ako Kopa a Golden Boy, ktoré nemá možnosť získať každý. Vďaka mojim spoluhráčom to bolo jednoduchšie a mohol som si to užiť."

"Mladí ľudia sa dostávajú do profesionálneho futbalu čoraz skôr. Kedysi bolo ťažšie dostať sa do prvého tímu v 17 rokoch. Ľudia prichádzajú o niečo lepšie pripravení, najmä po psychickej stránke. Od mladého veku sa učia súťažiť a hrať hru tak, ako vedia, či už je to zápas na dvore alebo pred 80 000 ľuďmi."

"Kings League? Tí sú iní. V Kings League je to dynamickejšie, stále sa tam niečo deje, priťahujú mladých ľudí. Futbal je úplne iný ako v Kings League, je určite serióznejší."

"Na tímovej úrovni chcem s klubom a národným tímom vyhrať čo najviac. Na osobnej úrovni som si nikdy nedával za cieľ vyhrať napríklad Zlatú loptu alebo individuálnu trofej, ale vždy sa snažím zlepšovať zo dňa na deň, aby som raz bol na takejto úrovni. Vyhrať niečo také by bolo naozaj šialené, ale nekladiem si to ako cieľ."

zdroj: YT: Ok Mobility
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.