Podľa katalánskeho denníka Sport ustúpili do pozadia zmluvné záležitosti Gaviho, Ronalda Arauja či Alejandra Baldeho a prioritou sa stalo získanie Lea Messiho, ktorý chce rozhodnutie čo najskôr.

Ako informoval Ivan San Antonio z katalánskeho denníka Sport, Barça má ústny súhlas La Ligy týkajúci sa plánu udržateľnosti. Z pohľadu klubu je to však nedostatočná pozícia, pretože kým ju nebude mať písomne, nebude môcť aktivovať všetky plánované operácie.

Pôvodným cieľom po schválení plánu zo strany La Ligy bolo zaregistrovať zmluvy piatich hráčov, ktorých predĺženie ešte nebolo aktualizované. Sú to Gavi, Sergi Roberto, Ronald Araujo, Marcos Alonso a Alejandro Balde. Podľa Ivana San Antonia sa však priority zmenili a Joan Laporta nariadil, aby bol prípad Lea Messiho postavený nad všetky ostatné operácie z jednoduchého dôvodu: ide o najnaliehavejšiu operáciu, keďže šance na návrat Messiho na Camp Nou sa každým dňom znižujú.

Klub chce Argentínčanovi ukázať, že to, čo sa stalo v roku 2021, sa už nebude opakovať. Okrem toho je klub plne presvedčený, že bude schopný uskutočniť všetky plánované operácie, a verí, že registrácia nových zmlúv je už zaručená. Podľa informácií denníka Sport sa Barça snažila presvedčiť La Ligu, aby poskytla písomnú záruku, ktorú by následne predložili Leovi Messimu, ale Javier Tebas opakovane odmietol tento postup vykonať, takže nezostáva nič iné, ako čakať, a v tejto situácii Barça uprednostňuje prípad Lea Messiho aj pred inými prestupmi.

Mundo Deportivo zase dodáva, že pozitívna odpoveď La Ligy by mohla prísť začiatkom budúceho týždňa. Po včerajšom údajnom stretnutí Barçy s La Ligou je pocit pozitívny. Paríž Saint-Germain medzitým propaguje nové dresy spotom, v ktorom vystupuje samotný Leo Messi.

zdroj: sport.es
foto: twitter/psg

Diskusia

9 komentáre
2023-05-31 13:22:02
Šialené. Že vačšiu prioritu má hráč ktorý bude u nás hrať rok ako hráči ktorý v Barcelone hrať desatročia a tvoriť históriu ( Gavi,Aruajo,Baldé) a sú to generačné talenty.
2023-05-31 13:24:29
dresy pekne