Leo Messi chce čo najskôr rozhodnúť o svojej budúcnosti. Už dávno vylúčil možnosť, že by zostal v Paris Saint-Germain, a teraz si musí vybrať medzi dvoma cestami: Saudská Arábia alebo Barcelona. Podľa Mattea Moretta z Relevo dal Messi Barcelone 10 dní na to, aby potvrdila, či je jeho návrat reálny. Medzitým klub stále čaká, že La Liga akceptuje jeho finančný plán.

Messi sa chce vrátiť do Barcelony. Podľa jeho okolia je to jeho priorita a veľké želanie. Argentínčan chce zažiť svoj posledný tanec vo farbách Blaugranas a všetky oprávnené hlasy klubu - od Xaviho až po Lewandowskeho - sa vyjadrili, že chcú Lea vidieť v budúcej sezóne ako hráča Barçy. Výpočty však stále nie sú celkom v poriadku.

Podľa Mattea Moretta z Relevo už Argentínčan podal Barcelone dve žiadosti. Prvú, aby klub do 10 dní potvrdil, či je jeho návrat z pohľadu La Ligy reálny. Barcelona potrebovala vytvoriť úspory vo výške približne 200 miliónov eur na vyrovnanie finančného fair play. Po odchode Busquetsa, Piquého a Jordiho Albu a následnom znížení mzdových nákladov potrebuje klub podľa Moretta ešte niečo vyše 100 miliónov. Katalánci sú znevýhodnení aj tým, že v budúcej sezóne budú musieť hrať na Montjuïc, čo zníži príjmy o niečo viac ako 50 miliónov v porovnaní s hraním sezóny na Camp Nou.

Druhou Leovou požiadavkou na Barçu je údajne to, že chce nosiť na drese číslo "10", ktoré mal väčšinu svojej kariéry na Camp Nou a tiež vo farbách argentínskej reprezentácie. Po Messiho odchode z Barcelony zdedil číslo "10" Ansu Fati. Španiel nemá za sebou úspešnú sezónu, hoci svoj posledný zápas na starom Camp Nou zakončil dvojicou gólov. 20-ročný hráč nebol zaradený do plánov Barçy a klub tlačí na jeho odchod. Ansu zatiaľ nemá na stole žiadnu ponuku a jeho zámerom je zostať.

Barça sa už minulé leto pokúšala vynútiť si odchod Frenkieho De Jonga, ale neúspešne. Hypotetický predaj Ansu Fatiho, ktorý je odchovancom klubu, by znamenal, že celá prestupová suma by bola pre klub čistým príjmom. Xavi by proti jeho odchodu nemal žiadne námietky.

zdroj: relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-05-31 18:46:16
Tak 10 na drese pre Messiho je samozrejmosť. Som prekvapený, že je Messi taký nedočkavý. Silne pochybujem, že podpíše v Saudskej už len kvôli deťom. Tým bude niekde v púšti ešte 5x horšie ako v Paríži a neporovnateľne horšie ako doma v Barce. Podľa mňa počká aj trochu dlhšie ako 10 dní ak ma skutočne tak rád klub, ale dáva také ultimátum možno preto, lebo chce to všetko zrýchliť. Chce vytvoriť tlak na vedenie a La Ligu, aby si pohli. Určite nechce celé leto čítať tieto špekulácie rovnako aj my.
2023-05-31 18:50:45
To je zase titulek, proboha. Jak ultimátum? Asi si nechce zopakovat 2021. A že chce dres s číslem 10 je snad jasné. Velmi špatná práce, autore!!!