Marc-André ter Stegen vyrovnal rekord Paca Liaña v počte čistých kont v jednej sezóne La Ligy. Nemec môže tento úspech ešte prekonať, ale nie je jasné, či v stretnutí so Celtou vôbec nastúpi. Iñaki Peña totiž čaká na svoju šancu celú sezónu.

V dueli proti Malorke zaznamenal Ter Stegen svoje 26. čisté konto v La Lige a vyrovnal doteraz najlepší zápis Paca Liana z ročníka 1993/1994. Samotný brankár Barcelony priznal, že sa mu po dosiahnutí tohto úspechu uľavilo, keďže na ňom pracoval celú sezónu. Dodal však, že teraz je cieľom vytvoriť nový rekord, hoci to nie je jeho individuálna misia, ale celého tímu. Aby však Ter Stegen prekonal Liañov rekord, musí nastúpiť v súboji proti Celte v poslednom kole La Ligy, čo však nie je vôbec isté.

Pôvodné správy naznačovali, že Xavi bude chcieť dať po triumfe v lige šancu Iñakimu Peñovi, ktorý celú sezónu čakal na príležitosť hrať. Napriek tomu sa 24-ročný hráč objavil na ihrisku až v druhom polčase duelu proti Realu Valladolid, ktorý bol mimochodom jeho ligovým debutom. Ter Stegen nastúpil v ostatných dvoch zápasoch. Počas celej súťaže Peña nastúpil len na dva zápasy v úvodných kolách Kráľovského pohára (proti Intercity a Ceute) a v konfrontácii s Viktoriou Plzeň v šiestom kole skupinovej fázy Ligy Majstrov. Rezervný brankár by mal byť odmenený za trpezlivé čakanie na šancu, najmä preto, že mu určite chýbajú skúsenosti.

V Barcelone teda nastáva dilema. Na jednej strane má Ter Stegen šancu stanoviť historický úspech v počte čistých kont. Na druhej strane by v prípade neúspechu zaznamenal najlepší rekord v histórii súťaže Trofeo Zamora, keďže za celú sezónu ho súperi prekonali len 17-krát (Paco Liaño a Jan Oblak majú rekord po 18 inkasovaných gólov). Ak by dostal gól, iba by ich vyrovnal. S výkonmi na Camp Nou súvisí aj zaujímavá štatistika. Ter Stegena tam z hry prekonali len Alexander Sorloth a Mikel Merino. Ako informoval katalánsky denník Sport, Xavi má v úmysle hovoriť s nemeckým brankárom predtým, ako sa rozhodne o zostave na stretnutie so Celtou. A kto by sa mal podľa vás postaviť medzi žrde?

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-06-01 07:50:41
Jednoznačne a bez váhania by mal hrať Marc a celý tím by mal makať, aby zápas neskončil horšie ako 0:0! Ideálne, výhra na 0 a Lewy Patrick🖖
2023-06-01 08:26:26
Valladolid /39/ hrá s Getafe. Ak vyhrá tak z ligy môžu vypadnúť: Cadiz/41/, Getafe/41/,Valencia/41/, Almeria/40/ a Celta Vigo/40/.
Celta Vigo bude hrať o život asi tak ako hral Valladolid, a doplatil na to Alejandro Balde. Vall vs Bar 3:1 23.5.2023.
Vo Vigu to bolo vždy ťažké aj počas najsvetlejších dní a nikto nechce tráviť leto o barlách.
Realistický pohľad nezaujatých expertov na výhru BAR okolo @2.40