Štatistiky Érica Garcíu, pokiaľ ide o odohrané zápasy v drese Barcelony v tejto sezóne, sú priepastné. Španiel odohral o tisíc minút menej ako pred rokom a z ôsmeho najdôležitejšieho hráča tímu sa stal druhý najmenej dôležitý hráč. Nižšie v hierarchii je už len Franck Kessié.

V predchádzajúcej sezóne odohral Éric García vo všetkých zápasoch 2810 minút. Viac minút ako on odohrali len Ter Stegen, Gavi, Busquets, Piqué, Araujo, De Jong a Alba. Bývalý hráč Manchestru City odohral celkovo 36 zápasov vo všetkých súťažiach, z toho 32-krát sa objavil v základnej zostave.

V tejto sezóne, po príchode Andreasa Christensena a Julesa Koundého do klubu, strávil Éric García na ihrisku oveľa menej času. Xavi dokonca radšej postavil Marcosa Alonsa na pozíciu stopéra. Ak nepočítame zápas proti Celte v poslednom kole, Éric García odohral o 1 069 minút menej ako v minulej sezóne. Počas aktuálnej sezóny strávil obranca Barcelony na ihrisku vo všetkých zápasoch len 1 741 minút.

Počet odohraných minút v lige | 1346
Počet zápasov v základe | 14
Góly | 1
Prihrávky | 1187

Španiel je druhým hráčom, ktorého Xavi využil najmenej vo všetkých zápasoch. Horšiu bilanciu má len Franck Kessié (1713 odohraných minút). Tréner Blaugranas, vedomý si vysokej konkurencie v obrannej formácii, skúsil nasadiť Erica Garcíu na nový post. Španiel hral ako defenzívny stredopoliar v aj zápase proti Realu Valladolid či proti Malorke v predchádzajúcom kole. Eric García hral na tomto poste prvýkrát vo výjazdovom zápase proti Elche, ktorý Barcelona vyhrala 4:0.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-06-01 12:31:27
O čo menej minút odohral o to sme inkasovali menej gólov a získali viacej bodov ako v minulej sezóne. Veľmi preceňovaný hráč ktorý na Barcu nemá.