Barcelona hľadá hráča, ktorý by nahradil Sergia Busquetsa v strede poľa tímu Xaviho. V tejto súvislosti sa nedávno objavili správy o záujme katalánskeho klubu o hráča Newcastlu Bruna Guimaraesa.

Podľa portálu Goal.com začali Barcelona aj Liverpool rokovania týkajúce sa Brazílčana a sú pripravení pokúsiť sa ho získať. Oba kluby iniciovali kontakty pri hľadaní informácií o situácii tohto záložníka. Ten istý zdroj sa však domnieva, že Newcastle má v úmysle hráča udržať a na tento účel plánuje predĺžiť jeho zmluvu, hoci jeho súčasná zmluva platí ešte 3 roky. Straky chcú Guimaraesa zlákať platom, ktorý by ho zaradil medzi päticu najlepšie platených hráčov v Premier League. 25-ročný záložník sa významne podieľal na postupe Newcastlu do Ligy Majstrov a bohatí majitelia klubu sa určite nebudú chcieť oslabovať pred svojou účasťou v tejto súťaži. Podľa portálu Goal.com Guimaraes tiež neuvažuje o rozchode so svojím súčasným zamestnávateľom.

Témou Guimaraesa sa nedávno zaoberal aj britský denník The Times, ktorý upozornil na túžbu Barcelony získať tohto hráča. Katalánci si však boli vedomí, že by za neho museli zaplatiť približne 100 miliónov eur. Newcastle získal Brazílčana v januári minulého roka za 42,1 milióna, ale odvtedy jeho hodnota vystrelila nahor. Guimaraes odohral v tejto sezóne 40 zápasov, v ktorých strelil 5 gólov a pripísal si 5 asistencií. Nie nadarmo sa o neho zaujímali aj iné kluby ako Chelsea, Real Madrid a PSG.

Katalánsky denník Sport dodáva, že Guimaraesovi agenti udržiavajú priame vzťahy s Decom, ale už ho informovali, že operácia nie je možná, minimálne toto leto. Fabrizio Romano potvrdzuje, že Barcelona má o 25-ročného hráča záujem, ale bude pre ňu nesmierne ťažké uskutočniť transakciu. Vyzerá to tak, že Barcelona jednoducho nemá na to, aby tohto stredopoliara získala.

zdroj: goal.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
jirkam Premium
2023-06-01 09:48:39
A je tady Nico,jak se píše vedle,navíc zadara...
2023-06-01 11:12:16
Nico, konečne hráč s dobrou postavou a srdciar Barci 👍