Bývalý tréner Barcelony B a súčasný tréner Las Palmas Francisco Javier García Pimienta dostal v relácii "Que T'hi Jugues" rozhlasovej stanice Cadena SER otázku, či by sa jeho bývalý zverenec Nico González mohol stať nástupcom Sergia Busquetsa v Barcelone. 21-ročného stredopoliara, ktorý je na hosťovaní vo Valencii, pochválil aj samotný Busi.

"Podľa môjho názoru je Nico ideálnym futbalistom na pozíciu defenzívneho záložníka Barçy. Má veľký potenciál. Je to chlapec vysoký 190 cm, je silný, vyhráva súboje, nestráca pozíciu a svojimi vertikálnymi útokmi s loptou zabezpečuje kontinuitu hry a nestráca lopty," povedal Pimienta, ktorý v tejto sezóne postúpil s Las Palmas do Primera División. Tento tréner viedol Nica počas jeho pôsobenia v rezerve Barcelony a tiež vyzdvihol najlepšie miesto na ihrisku pre 21-ročného hráča: "Chcel hrať ako stredný záložník, aby sa častejšie dostával do pokutového územia, ale jeho ideálna pozícia v Barçe je defenzívny záložník," povedal tréner.

Nica pochválil aj samotný Sergio Busquets v rozhovore pre Mundo Deportivo: "Máme Nica, ktorý je na hosťovaní, myslím si, že si počína veľmi dobre, aj keď je pravda, že mu trochu chýbala kontinuita. Má veľký talent, dobré podmienky a musíte dávať príležitosti odchovancom, mladým hráčom. A z finančného hľadiska viete, že nebudete míňať peniaze na prestup, na dnes neviem, či to môžeme urobiť. A Nico rozumie klubu a štýlu hry."

Všetko však nasvedčuje tomu, že Barcelona bude pre Nica hľadať nový klub po skončení jeho hosťovania vo Valencii. Xavi chce špičkového hráča na Busquetsovej pozícii. V hre sú hráči ako Martín Zubimendi, Joshua Kimmich a Sofyan Amrabat, pričom niektoré správy naznačujú, že novým hráčom Barçy by sa mohol stať Ruben Neves.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
kluc Premium
2023-06-01 09:14:32
Tak Xavi chce no.... najradšej keby mal budget jak Chelsea
8JK8 Premium
2023-06-01 09:28:56
A do Las Palmas ho nechcú na hosťovanie? Vzťahy medzi klubmi sú dobré, tréner ktorý Nica viedol a ambícia udržať sa v La Lige by mohla byť pre Las Palmas tak pre Barcelonu skvelou príležitosťou...