Ronald Araujo poskytol rozhovor pre The Athletic. Obranca prezradil niektoré aspekty svojej každodennej práce a vyzdvihol dôležitosť Xaviho. Stopér porozprával aj o vplyve svojich rodičov na jeho prístup a o rivalite s Viníciusom.

Spolupráca s Xavim

"Xavi vrátil klubu nádej a my sme sa od neho veľa naučili. Xavi je filozofia Barçy, ktorá sa v posledných rokoch vytratila - potreba deliť sa o loptu, hľadať tretieho do hry, a všetky tie veci, ktoré sa vždy robili. Teraz na tom pracujeme. Vo všetkých cvičeniach, ktoré nám dáva robiť, používame loptu. Má to zmysel, pretože vo futbale hráme s loptou [smiech]. S ním je všetko veľmi dynamické, snaží sa implementovať štýl Barçy: rýchly pohyb na jeden alebo dva dotyky. Dokonca je veľa cvičení, kde hráme len na jeden dotyk, nemôžete spracovať loptu, prihrajú vám ju a vy ju musíte hneď sami rozohrať."

Príprava na zápasy

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

3 komentáre
2023-06-01 17:45:16
Ak dame bokom tie rasisticke urazky, ktorim celi... to je proste hnoj a vo futbale to nema co robit. Tak Vinicius je jeden nesympaticky kus uplakaneho decka, ktory si nenecha ujst jedinu prilezitost urobit tanecky a somarinky smerom k publiku na akomkolvek spanielskom stadione. Ten hejt na jeho ego, osobu a chovanie, ktoremu chyba akykolvek kus respektu smerom k superovy - je opravneny. Dufam ze Araujo si ho namaze na chleba a schova ho do vacku este mnohokrat.
2023-06-01 17:56:11
Prestup Araúja do Barcy bola riadna rana do stredu terča.