Nečakaný zvrat v prístupe UEFA k prípadu Negreira. Ako informoval denník ABC, jej inšpektori sú za potrestanie Barcelony.

Podľa týchto správ dvaja ľudia, ktorí prípad vyšetrujú po začatí konania, dospeli k záveru, že Barca by mala byť potrestaná za platby bývalému podpredsedovi Technickej komisie rozhodcov Josému Maríovi Enriquezovi Negreirovi. Pripomeňme, že Jean Samuel Leuba a Mirjam Koller Trunz sú inšpektormi, ktorých na vyšetrenie prípadu vymenovala Etická a disciplinárna komisia UEFA. Tí mali dospieť k záveru, že Barça porušila právny rámec európskej organizácie, a preto by mala byť potrestaná ročným zákazom účasti v európskych pohároch. Jeden z inšpektorov mal dokonca naznačiť, že videl známky konania zameraného na manipuláciu alebo ovplyvňovanie výsledkov zápasov.

Teraz bude predseda UEFA Aleksander Čeferin zvažovať dve možnosti: začať disciplinárne konanie a počkať na rozhodnutie španielskej justície, alebo potrestať Barcelonu ročným zákazom účinkovania v európskych pohároch. Správy uvádzajú, že tímy, ktoré sa majú zúčastniť na Lige Majstrov, musia byť informované do 12. júna. Zatiaľ má Barça udelenú licenciu na účinkovanie v týchto súťažiach, ale uvidíme, čo bude ďalej.

Gerard Romero a katalánsky denník Sport v každom prípade ubezpečujú, že Barcelona nebude potrestaná. Barça dostala od dvoch predstaviteľov UEFA 71 otázok týkajúcich sa prípadu Negreira, na ktoré musí klub odpovedať budúci týždeň. Momentálne sa nedá povedať, že Barcelona bude vylúčená z Ligy Majstrov.

zdroj: ABC gerard romero sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-06-01 16:41:12
Nič nemajú na nás. Rieši sa to, ale nič konkrétne, ako by len hľadali niečo hocičo ako nás poškodiť, ale nič nemajú.
2023-06-01 22:28:36
Americký portál ESPN ale prišiel s informáciou, ktorá by bola fakt prestupovou bombou tohto leta a priniesla by Messiho „last dance“ v drese Barcelony.
Messi by v lete ako voľná hráč podpísal kontrakt s Beckhamovým klubom, ktorý by ho obratom poslal na hosťovanie do Barcelony. Sezónu 2023/2024 by Messi strávil v Španielsku a potom by sa presunul do USA, kde by zavŕšil svoju famóznu kariéru. Logiku to má aj preto, že v lete 2024 sa bude konať v USA juhoamerický šampionát Copa América, kde nechce Leo chýbať.
Jednoducho preto, že v La Lige platia pravidlá ohľadne financií a uzatváranie zmlúv s jednotlivými futbalistami by totiž mohlo znamenať, že Blaugranas by si tučný kontrakt plus podpisový bonus pre Messiho neboli schopní dovoliť. Aj preto Beckhamov klub spolu s Barcelonou siahli po legálnej kľučke, ktorá by priniesla návrat legendy tam, kde sa jej najviac darilo!