Jules Kounde odviedol dobrú prácu na poste pravého obrancu Barcelony v sezóne, keď sa zdalo, že klub nemá žiadne skutočné možnosti na túto pozíciu. Francúz však pochopiteľne nechce, aby sa stal pravým obrancom, pretože stále preferuje pozíciu stopéra.

Po víťazstve v La Lige v jeho prvej sezóne v klube sa Xavi Hernandez v budúcej sezóne sústredí predovšetkým na Ligu Majstrov. Aby však Katalánci mohli súťažiť na európskej úrovni, potrebujú najprv schopného hráča na pozíciu pravého obrancu. Podľa správ od Javiho Miguela sa vážne uvažuje o Julianovi Araujovi ako o jednej z možností, ako v budúcej sezóne pokryť pozíciu pravého beka. Koniec koncov, to bol motív Barcelony, prečo ho podpísala v polovici sezóny.

21-ročný hráč prestúpil do Barcelony z LA Galaxy začiatkom tohto roka v rámci transferu v hodnote 4 miliónov eur. Nemá však žiadne skúsenosti z Európy, keďže 4 roky svojej profesionálnej kariéry strávil v MLS. Araujo je momentálne registrovaný v Barça Atlètic a v rezerve strávil prvých 6 mesiacov svojho pôsobenia v Katalánsku. Ťažko sa adaptoval na herný štýl Blaugranas, hoci sa hovorí, že sa v tomto smere zlepšuje.

Xavi Hernandez sa nechce unáhliť so žiadnym rozhodnutím o budúcnosti obrancu a dúfa, že s Araujom môže počítať aj v budúcej sezóne. Koniec koncov, pozíciu pravého obrancu nepovažuje za prioritnú operáciu pre letné prestupové obdobie. Bývalá hviezda MLS by tak mala v júli vycestovať s Barcelonou do Spojených štátov. Po návrate do krajiny, kde strávil toľko rokov svojej kariéry, bude odhodlaný presadiť sa pri svojom debute pod Xavim. Koniec koncov, klub o jeho budúcnosti rozhodne až po skončení predsezónnej prípravy.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-06-02 09:47:30
Som rád, dúfam, že naplno ukáže svoje kvality, svoj talent a budeme mať do budúcej sezóny minimálne jedného kvalitného pravého beka. 💙❤️🙏
2023-06-02 10:29:07
To, že sa pozícia RB nepovažuje za prioritnu je na výsmech. Hneď druhá najpotrebnejšia pozícia v tíme na posilnenie. Julian bude rád ak bude mať kvalitu aspoň na lavičku a sekundovať niekomu kto by mal prísť do základu, keďže Kounde by sa mal presunúť pernamentne na CB. Treba tam niekoho top ako Cancelo ak chceme pomýšľať nad niečím ako liga majstrov.