Yannick Carrasco je na zozname potenciálnych posíl Barcelony v letnom prestupovom období. Hráč Atlética by mal vylepšiť ľavé krídlo a jeho nízka cena by mala byť pre športové riaditeľstvo ďalšou výhodou. Aj samotný Xavi sa o belgickom krídelníkovi vyjadril veľmi pozitívne.

Diego Simeone bol hosťom relácie El Partidazo de Cope, kde sa ho pýtali na viaceré otázky týkajúce sa Atlética a futbalu všeobecne. Medzi otázkami novinára Juanma Castana bola aj tá o budúcnosti Yannicka Carrasca. V odpovedi Cholo priznal, že možnosť spojená s odchodom hráča do Barçy je maximálne reálna: "Existuje možnosť jeho odchodu do Barcelony, čo je pre jeho kariéru atraktívna možnosť. Dúfam, že ak odíde, bude to s radosťou z toho, že dal zo seba to najlepšie, a ak zostane, bude naďalej dávať zo seba to najlepšie."

Aj Xavi v dnešnom rozhovore pre Mundo Deportivo potvrdil, že má záujem o jeho angažovanie: "Áno, tento futbalista sa nám páči. Máme opciu, o ktorej Mateu rokoval, a uvidíme. Všetko závisí od budúceho týždňa. Závisí to od situácie a našich rozhodnutí, od toho, či môžeme predať, aby sme mohli kúpiť." Tréner Barcelony, keď hovorí o opcii, má na mysli prednostnú opciu na kúpu hráča Atlética, ktorú Alemany získal, keď Memphis Depay prestúpil do madridského klubu.

Hovorilo sa o cene pohybujúcej sa na úrovni 15 miliónov eur, ale futbalový riaditeľ vraj oznámil snahu o zníženie tejto sumy na približne 10 miliónov eur. Xavi opakovane zdôraznil, že potrebuje posilniť ľavú stranu útoku, a prípadné odchody Ansu Fatiho a Ferrana Torresa by na tomto poste zanechali medzeru, ale zároveň by uvoľnili potrebné zdroje na získanie Belgičana. Ako vieme, momentálne sú priority športového riaditeľstva iné, ale napriek tomu sa prestup Carrasca v tomto okne javí ako maximálne reálny.

zdroj: Cadena COPE
foto: sport.es

Diskusia

4 komentáre
2023-06-02 17:51:11
Radšej by som ako back up Baldeho videl Carrasca ako Alonsa.
2023-06-02 19:28:07
Je podozrive ked simeone hovori ze by to bola pre neho super moznost :D asi nebude moc dolezity uz ani v atleticu :D