Po odchode Sergia Busquetsa je pre Barcelonu prioritou číslo jeden podpísať defenzívneho záložníka. Zubimendi a Kimmich sú údajne na zozname favoritov, ale v oboch prípadoch sa katalánsky klub musí pripraviť na náročné rokovania a vysokú cenu. V dôsledku toho sa začínajú objavovať ďalší hráči, ktorí by mohli byť pre Barcelonu dostupnejší. Jedným z nich by mal byť Manuel Ugarte.

Ako informoval katalánsky denník Sport, uruguajského záložníka Barcelona už nejaký čas intenzívne sleduje. Ugarte má 22 rokov, odohral skvelú sezónu v Sportingu CP a zaujíma sa o neho viacero špičkových európskych klubov. Najbližšie k jeho získaniu má údajne Chelsea, ktorej nový tréner Mauricio Pochettino je veľkým fanúšikom Uruguajčana. Problémom by však mohlo byť finančné fair play po tom, čo londýnsky klub v posledných prestupových obdobiach minul stovky miliónov na posily. Ďalším zainteresovaným tímom je údajne PSG.

Katalánsky denník však tvrdí, že Barça je tiež reálnou možnosťou pre Ugarteho. Potvrdzujú to aj výborné kontakty s jeho agentom Jorgem Mendesom, ktorý je presvedčený, že je to ideálny stredopoliar pre Blaugranas. Ďalším faktorom, ktorý hovorí v prospech prestupu, sú dobré vzťahy so Sportingom, kam v poslednom období odišli Trincão a Bellerín. Portugalský klub by tak mohol byť otvorenejší rokovaniam o prestupovej sume namiesto poukazovania na klauzulu, ktorá má hodnotu 60 miliónov eur, a tiež by bol ochotný rozložiť platbu na splátky.

Momentálne je však schodnejší príchod Rubena Nevesa a Gündoğana. Novinári denníka Sport tvrdia, že Xavi sa pomaly zmieruje s tým, že na posilnenie stredovej formácie nemožno získať iných hráčov a úlohu defenzívneho záložníka bude musieť prevziať Frenkie de Jong.

zdroj: sport.es
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
2023-06-02 20:17:04
" Xavi sa pomaly zmieruje s tým, že na posilnenie stredovej formácie nemožno získať iných hráčov"

Tak ked Zubimendi nechce prestupit tak by to uz mohli asi pochopit nie?
2023-06-03 10:36:09
Mam pocit ze Jorge k nam chce natlacit vsetok dopad co ma v repertoary