Jordi Alba sa rozlúčil s Barcelonou a hneď sa objavujú správy o jeho budúcnosti. Ľavý obranca je dokonca spájaný s Atléticom.

Ako uvádza katalánsky denník Mundo Deportivo, nielen Rojiblancos, ale aj Inter a Benfica už boli v kontakte s agentom Jordiho Alby Vicente Foresom. Atlético má po vážnom zranení kolena Reinilda problém na poste ľavého obrancu, zatiaľ čo Benficu po sezóne opustí Alejandro Grimaldo. Na druhej strane, Inter má Jordiho Albu v hľadáčiku už nejaký čas a o príchode tohto veterána do Talianska sa hovorilo už minulé leto. Teraz Nerazzurri môžu o Španiela opäť zabojovať, keďže po sezóne bude voľným hráčom.

Podľa madridského denníka Marca zatiaľ nebola Jordimu Albovi predložená žiadna ponuka, no 34-ročný hráč by si aj tak rád zahral za niektorý z top tímov. Denník však nevylučuje možnosť ponuky zo Saudskej Arábie. Madridský denník nie je presvedčený, že Atlético bude ochotné zaplatiť Jordimu Albovi požadovaný plat, hoci potvrdzuje, že kontakty sa uskutočnili. Treba pripomenúť, že Barcelona bude futbalistovi vyplácať časť platu za budúcu sezónu na základe dohody o predčasnom ukončení zmluvy. Podľa týchto informácií Rojiblancos hľadajú hráča s iným profilom.

Téma hľadania nového klubu Jordim Albom sa teraz naplno rozbehne, keďže futbalista už predtým dal svojmu agentovi pokyn, aby nerokoval so žiadnym klubom, kým nebude jeho odchod potvrdený. Ľavý obranca je na trhu veľmi žiadaný, najmä preto, že je stále schopný prezentovať sa vysokou úrovňou.

Mundo Deportivo navyše uvádza, že Jordi Alba sa vzdal 60% svojho platu z posledného roka zmluvy, ktorá mala platiť do 30. júna 2024. Denník dodáva, že ľavý obranca mal ešte možnosť predĺžiť o ďalší rok, ak by sa splnili určité ciele.

zdroj: mundodeportivo.es marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.