Keďže sa Barcelona pripravuje na hektické letné prestupové obdobie, klub určil niekoľko pozícií, ktoré potrebujú posily. Jednou z oblastí, ktorá si vyžaduje pozornosť, zostáva pozícia stredného útočníka, pričom 34-ročný Lewandowski je jedinou klasickou deviatkou v kádri.

Prezident klubu Joan Laporta povestne využíva svoje konexie s renomovanými agentmi a jeho vzťah s Jorgem Mendesom je už zrejme dobre zdokumentovaný. Tento superagent zastupuje niektoré z elitných európskych talentov a na stole Barcelony sa často objavujú známe mená. Ako tvrdí katalánsky denník Sport, João Félix sa zdá byť najnovším hráčom, ktorého Mendes ponúka Blaugranas. Po neúspešnom hosťovaní v Chelsea, keď sa vrátil do Atletica Madrid, sa Diego Simeone nevyhýbal predajú Portugalčana, dokonca naznačil Barcelonu ako reálnu destináciu.

Nie je to prvýkrát, čo je Barcelona spájaná s 23-ročným hráčom. V správe Mundo Deportivo, sa Barça pred dvoma sezónami pokúšala vymeniť Griezmanna za Joãa Felixa, ale Atlético odmietlo. Napriek financiám, ktoré predtým stáli v ceste potenciálnemu prestupu, sa tentoraz Barcelona rozhodla ustúpiť kvôli protichodným športovým ambíciám. Xavi a jeho štáb údajne nie sú podpisu naklonení.

Felix prežil v Chelsea búrlivé obdobie, pričom jeho prínos pre tím bol mizivý. Napriek tomu, že ho mnohí označovali za talentovaného hráča, od podpisu zmluvy s Atléticom sa mu v lige nedarí ukázať potenciál. Katalánci však z možného príchod Felixa nie sú dvakrát nadšení. Zdá sa, že do budúcej sezóny sa Barcelona viac sústredí na návrat Lionela Messiho, ako aj na príchod pivota, ktorý musí nahradiť Sergia Busquetsa.

A tak majú väčšiu dôležitosť hráči ako Vitor Roque či Aubameyang. Keď La Liga schválením plánu udržateľnosti umožní Barcelone konať na prestupovom trhu, bude možné vnímať lepšiu predstavu o ambíciách klubu z hľadiska posilnenia postu hrotového útočníka. Roque zostáva snom, ale v pozadí existujú lacné možnosti ako Aubameyang.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-06-03 12:04:45
A dajme za.neho 100 mega 🤣 skúsenosti máme - Dembele, Coutinho, griezmann.... chlapec je stratený a nevhodný svojej cene
2023-06-03 12:50:21
Rozhodně mnohem lepší volba než Carrasco. Hned bych ho vyměnil za Ferrana i s doplatkem z naší strany