Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším posledným ligovým zápasom  končiacej sa sezóny. Katalánci zajtra vycestujú do Celty Vigo, ktorá bojuje o záchranu.

[BarçaTV] Aké sú vaše ciele na zajtrajšie stretnutie?

"Zajtra sa nemusí nič meniť. Tím chce ukončiť sezónu vo veľkom štýle, víťazstvom. Máme aj individuálne ciele ako Pichichi pre Roberta, nechceme inkasovať ani gól. V tomto zápase nám samozrejme nejde o toľko ako Celte, sú v zložitej situácii, ale chceme hrať dobre a vyhrať."

Povedal si, že prioritou je príchod záložníka. Čo je dôležitejšie: Messi alebo stredopoliar?

"Naše priority sú jasné, ale to neznamená, že ich musíme vždy zverejňovať. Chcel by som, aby sa Leo vrátil, on to vie, a preto som nedávno povedal, že je to na ňom. Našou ďalšou prioritou je samozrejme pozícia stredopoliara, ale to je pri dobrom scenári, keď môžeme priviesť hráčov. Bola by to ideálna situácia, keby sa Leo vrátil a pomohol nám."

[RAC1] Čo môžeš povedať o situácii Ansu Fatiho?

"Nemôžem toho povedať príliš veľa. Nielen o Ansu, ale o plánovaní všeobecne. Viem, že sa ma budete pýtať na potenciálne prestupy, ale nemôžem veľa povedať. Závisí to od La Ligy a ak bude náš plán schválený, potom uvidíme, čo sa dá robiť."

[La Vanguardia] Povedal si, že si hovoril s Leom. Myslíš si, že Barcelona je v pozícii, aby mohla Messimu predložiť dobrú ponuku?

"Je to záležitosť klubu, prezidenta a Mateu. Rozprávali sme sa o futbale, myslím si, že nám môže veľmi pomôcť, bol by to veľkolepý prestup, ale okrem toho nemôžem veľa povedať."

[TV3] Chcel by som sa opýtať na finále ženskej Ligy Majstrov. Závidíš v istom zmysle Jonatanovi Giráldezovi? Aký je tvoj názor na tento zápas?

"S Jonatanom mám veľmi dobrý vzťah. Posielame si navzájom správy. Myslím si, že je to skvelý tréner a robí dobrú prácu. Nikdy neprestáva vyhrávať. Prajem im všetko najlepšie a dnes o 16:00 budeme sledovať ich zápas."

Koundé v posledných týždňoch verejne vyhlásil, že nemá v úmysle opustiť Barcelonu. Myslíš si, že by sa futbalisti mali brániť proti informáciám, ktoré ich obklopujú?

"Neviem. Už som vám povedal, že v tom nie je žiadny problém. Bolo to asi pred tromi tlačovými konferenciami. Myslím si, že by sa futbalisti mali vyjadrovať častejšie? Je to osobná záležitosť."

[Diario Sport] Povedal si, že príchod záložníka je prioritou. Je jednou z možností Rúben Neves?

"Pokiaľ ide o mená, nemôžem toho veľa povedať. Hovoríme o Leovi, o ďalších futbalistoch. Klub pozná moje priority, aj čo sa týka mien. Ľudia, ktorí plánujú budúcu sezónu, poznajú moju pozíciu a ja mám v otázke pozícií a mien jasno. Samozrejme, existujú rôzne scenáre, ale o konkrétnych hráčoch radšej nehovorím."

[Onda Cero] Ako trénera ťa znepokojuje rozhodnutie La Ligy a účasť v Lige Majstrov v budúcej sezóne?

"Pokiaľ ide o Ligu Majstrov, som pokojný. Klub, prezident, Mateu, povedali, že to nebude problém. Keď trénujete Barcelonu, vždy sa cítite nepríjemne. Mojou najväčšou starosťou je vedenie tímu a to, kde budeme v budúcej sezóne. Samozrejme, sme závislí od fair play, ale ja sa viac sústredím na športovú otázku."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Čo ti klub povedal o pláne udržateľnosti? Je to optimistické?

"Áno, ale nie je to samozrejme isté a my potrebujeme istotu. Sme však optimisti. Prezident je pokojný. Osobne sa toho neobávam."

[Helena Condis, Cadena COPE] Povedal si, že by si bol veľmi rád, keby sa Messi vrátil. Si nervózny z jeho rozhodnutia?

"Nie. Mám s ním veľmi dobrý vzťah. Ako som už povedal, veľmi by som si prial, aby sa vrátil. Leo je veľkolepý hráč, môže pomôcť v mnohých smeroch. Je to jeho osobné rozhodnutie a ja pochopím každú jeho voľbu."

[Adria Albets, Cadena SER] Vždy hovoríš, že aby niekto prišiel, niektorí futbalisti musia odísť. Mal si v posledných dňoch možnosť hovoriť s Ferranom, Ansu, Kessiém o ich budúcnosti?

"Nie, pretože je možné, že nebudeme môcť nikoho kúpiť. Ak nemôžeme uskutočniť prestupy, nemôžem sa s nikým rozprávať. Taká je situácia a tá nedovoľuje konať ani mne, ani klubu, ani nikomu inému. Všetko bolo pozastavené. Čakáme, ako sa situácia vyvinie."

Po zápase s Realom Valladolid sa na Barcelonu zniesla veľká kritika, najmä zo strany Españolu. Existuje medzi klubmi nejaké napätie, keďže hráte proti Celte, ktorá tiež bojuje o zotrvanie v lige? A bude zajtra hrať Ter Stegen?

"Áno, Ter Stegen bude zajtra hrať a my chceme hrať tak, ako sme hrali v zápase proti Malorke. Odohrali sme veľmi dobrý polčas. V zápase s Valladolidom sme dostali tie dva góly, ale myslím si, že sme hrali dobre, mali sme príležitosti a zajtra dokážeme, že chceme vyhrať. Samozrejme, Celta hrá o viac ako my, ale z úcty k nášmu klubu chceme nastúpiť a získať tie tri body."

[Jordi Blanco] Chcel by som sa ťa opýtať na zápas Barçy Atlètic. Budeš sledovať dnešný zápas proti Castille? Čo pre teba ako trénera znamená, že hráči môžu hrať v Segunda División? Vy hráte zajtra, môžete poraziť Celtu a pomôcť svojmu rezervnému tímu.

"Áno, uvedomujeme si, že im môžeme pomôcť tým, že zajtra vyhráme. Hlavným cieľom Barçy Atlètic však nie je postúpiť. Ak sa im to podarí, dobre, ale ich cieľom a cieľom Rafu Márqueza je vychovať hráčov. Ak im môžeme pomôcť, tým lepšie."

[Jijantes] Chcel by si v budúcej sezóne vidieť Gündoğana vo farbách Barcelony?

"Dostali ste ma do bezvýchodiskovej situácie (smiech). To sú všetko hypotézy. Rád by som videl všetkých najlepších hráčov v drese Barcelony, ale nevieme, či budeme môcť priviesť nejakých hráčov na budúcu sezónu."

Vo všetkých súťažiach strelil Robert Lewandowski 33 gólov. Rád by som sa ťa opýtal na jeho sezónu.

"Mal skvelú sezónu. Zmenil našu dynamiku, tímovú spoluprácu, spôsob, akým sa adaptoval v Barcelone. Je skvelý. Nielen z hľadiska gólov, ale aj z hľadiska prístupu, správania. Robert urobil veľký rozdiel. Je to futbalista svetovej triedy."

[Mas Que Pelotas] Ako je to s predĺžením tvojej zmluvy?

"Najviac si cením dôveru. Prezident mi ponúkol predĺženie zmluvy, keď sme vypadli v semifinále Kráľovského pohára. Prezident, vedenie, Mateu, všetci mi dôverujú. K predĺženiu zmluvy môže dôjsť tento týždeň, budúci týždeň... Nebudú však žiadne problémy. Toto je môj domov a som tu veľmi šťastný."

[Iniestazo] Lamine Yamal hral veľmi dobre na Majstrovstvách Európy do 17 rokov, bude Lamine v tvojich plánoch na budúcu sezónu?

"Áno, sledovali sme tento turnaj, Lamine hral veľmi dobre. Všetci hráči Barcelony hrali veľmi dobre. Rozhodneme sa. Ide o to, že Yamal bude hrať tu aj tu. Okrem neho sú tu aj ďalší skvelí futbalisti, ktorí môžu nastúpiť v prvom tíme, ale musia hrať."

zdroj: YT: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-06-03 21:16:27
Yamal ukazuje extrémny potenciál, ale v 15 a čoskoro v júli 16 rokoch by sa to nemalo uponáhľať. Hlavne opatrne, aby sa nezranil ako Fati. Postupne ho začleňovať do tímu od budúcej sezóny, ale tak na ostro častejšie by som povedal až o rok keď bude mať 17 rokov.