PSG na svojej webovej stránke a prostredníctvom sociálnych sietí oznámilo, že Leo Messi nepredĺži zmluvu, ktorá mu vyprší 30. júna 2023, a opustí francúzsky klub. Podľa správ médií a Xaviho sa Argentínčan rozhodne o svojej budúcnosti v najbližších dňoch. Najpravdepodobnejšími možnosťami sú návrat do Barcelony alebo podpis astronomického kontraktu s niektorým z tímov Saudskej Arábie.

PSG ďakuje Messimu za jeho výkony a sumarizuje jeho etapu v Paríži v článku s názvom. "Vďaka, Leo!" s nasledujúcim znením:

Po dvoch sezónach vo francúzskej metropole sa dobrodružstvo Lea Messiho v Paríži Saint-Germain skončí s ukončením ročníka 2022/23. Klub by sa chcel 7-ásobnému držiteľovi Zlatej lopty, ktorý s Les Rouge et Bleu získal aj Trophée des Champions a dva tituly v Ligue 1, srdečne poďakovať.

29. august 2021 v Reims znamenal pre La Pulgu veľký debut vo francúzskom futbale. O 74 stretnutí neskôr sa argentínske eso svojím talentom zapísalo do histórie Francúzska a Európy, keď za Paris Saint-Germain strelilo 32 gólov - prvý z nich 28. septembra 2021 proti Manchestru City v Lige Majstrov - a zaznamenalo 35 asistencií.

Po zisku francúzskeho ligového titulu vo svojom prvom roku v hlavnom meste získal hráč s číslom 30 aj prestížne ocenenie Zlatá lopta - siedme v jeho neuveriteľnej kariére.

Víťaz posledných Majstrovstiev sveta vo futbale v Katare a kapitán Argentíny zažiaril v Paris Saint-Germain aj v sezóne 2022/23. Okrem 16 gólov v 31 zápasoch Ligue 1 je so 16 asistenciami na konte najlepším ligovým asistentom, čím len tesne zaostáva za rekordom svojho krajana Angela Di Maríu (18).

Proti Štrasburgu v 37. kole Ligue 1 sa Messi zapísal do histórie ešte viac, keď strelil svoj 496. gól v piatich najlepších európskych ligách, čím vytvoril ďalší neuveriteľný rekord.

Paríž Saint-Germain je hrdý na to, že má vo svojich radoch najlepšieho futbalistu všetkých čias, a do konca kariéry želá Leovi ešte veľa úspechov.

"Chcel by som poďakovať klubu, mestu Paríž a jeho obyvateľom za tieto dva roky. Prajem všetko najlepšie do budúcnosti," povedal samotný Messi.

"Chcel by som poďakovať Leovi Messimu za jeho dve sezóny v Paríži. Bolo mi potešením sledovať 7-násobného držiteľa Zlatej lopty vo farbách Rouge&Bleu a v Parku princov, ako vyhráva dva tituly Ligue 1 a inšpiruje našich mladších hráčov," povedal zasa prezident a výkonný riaditeľ Paris Saint-Germain Nasser Al-Khelaïfi. "Jeho prínos pre Paris Saint-Germain a Ligue 1 je na nezaplatenie a my želáme Leovi a jeho rodine všetko najlepšie do budúcnosti."

zdroj: twitter
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
lojzo Premium
2023-06-04 08:06:38
Nedaj sa Leo zlákať peniezmi a príjmi ponuku Barci, hoci nepodarený Tebas neodsúhlasil stále finančný plán.
2023-06-04 10:39:18
Dufam, ze si Leo vyberie to, co je najlepsie pre neho. Nech je to kdekolvek.