Budúci týždeň sa ponesie v znamení Lea Messiho. O budúcnosti argentínskeho reprezentanta sa môže čoskoro rozhodnúť. Po tom, čo sa jeho odchod z Paris Saint-Germain stal oficiálnym, do hry vstupujú Saudi a Barcelona netrpezlivo čaká na verdikt La Ligy v súvislosti s už známym finančným plánom.

Médiá nedávno informovali, že Messi dal Barcelone 10 dní na to, aby mu klub potvrdil, či existujú reálne možnosti návratu domov. Argentínčan sníva o tom, že sa znovu usadí na mieste, kde sa to všetko začalo, pretože Barcelona je jeho mesto, mesto jeho rodiny, mesto jeho detí. Barcelona je klub, ktorý mu dal všetko, čo sa týka jeho športovej kariéry. Pre Joana Laportu a Xaviho je to prioritný cieľ, ale sú potrebné záruky: prvým krokom je získať súhlas La Ligy a druhým je nejaký prestup, ktorý vytvorí potrebný finančný priestor pre Lea.

Čas však hrá proti Barcelone. Messi na Barcelonu čakal a stále čaká, ale nebude to trvať donekonečna. K dnešnému dňu mu klub ešte nepredložil žiadnu písomnú ponuku. Počas tohto obdobia čakania robia nejaké kroky aj ostatné kluby, ktoré majú vážny záujem o podpis Lea Messiho. Inter Miami a Al-Hilal už podali oficiálne ponuky a teraz čakajú na odpoveď hráča.

V posledných hodinách je MLS opäť v hre, ale pozor na arabské tímy, pretože okrem peňazí majú veľmi jasné zámery. Ako upozorňuje Relevo, včera večer vycestovala do Paríža saudská delegácia, aby sa pokúsila sfinalizovať dohodu. Zástupcovia arabských krajín sú už v Paríži a vládne medzi nimi veľký optimizmus. Dokonca dúfajú, že sa im podarí dosiahnuť úplnú dohodu do 48 hodín.

Leo Messi čaká na signály z Barcelony, ktorá zostáva jeho prioritou, miestom, kde by chcel ukončiť kariéru, aj preto, že jeho želaním by bolo zostať v Európe. Svet sa však teraz točí okolo neho a čas sa kráti.

Veronica Brunati tieto správy do veľkej miery potvrdzuje. Podľa argentínskej novinárky saudskoarabské médiá uvádzajú, že Messi sa musí do 48 hodín dostaviť do Arábie, aby podpísal zmluvu v hodnote 600 miliónov dolárov s Al-Hilal. Ide o klub s najväčším počtom titulov v Saudskej Arábii. Hoci prioritou Argentínčana bolo ukončiť kariéru v FC Barcelona, klub stále čaká na schválenie FFP zo strany La Ligy a nebol schopný mu ani predložiť "oficiálnu" ponuku. Dúfajú, že ju dostanú v utorok 6. júna. Na druhej strane Inter Miami ponúka 10% z toho, čo hráč môže zarobiť v Arábii.

zdroj: relevo veronica brunati
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-06-04 18:10:51
Messi je charakter, osobne im chce povedať, že pôjde do Barcelony - žiadne maily, telefonáty, osobný kontakt 👌
2023-06-04 20:46:28
Po tom všetkom, čo o ňom vďaka jeho celoživotnému prístupu vieme, tak som pokojný a to už niekoľko týždňov. Pretože ak sa o tom oficiálne nehovorí, tak to len preto, že by to nebolo korektné voči aktuálnemu klubu a rovnako sa čaká na zelenú od Ligy. A nech mu tí
Saudi kľudne sľúbia aj polku ich ostrova s ťavami. On už je rozhodnutý.