Odchod Christopha Galtiera z PSG je podľa správ AS a Mundo Deportivo prakticky istý, hoci oficiálne potvrdenie stále chýba. Galtier naposledy sedel na trénerskej lavičke parížskeho tímu v sobotu proti Clermont Foot v zápase, v ktorom utrpeli desiatu tohtoročnú porážku, o šesť viac ako za celý rok 2022, a ktorý sa skončil mdlou oslavou zisku francúzskeho majstrovského titulu. Počas nej sa tréner PSG dočkal hlasného piskotu a zamieril rovno do tunela, keď hráči ešte mali vykonať čestné kolo v Parku princov.

Hoci Galtier na tlačovej konferencii povedal, že "nikto mu neoznámil", že z PSG odchádza, médiá tvrdia, že v klube prakticky skončil. Spomedzi mnohých alternatív je najžiadanejšou Luis Enrique. Ako Katar, tak aj Luis Campos považujú Astúrčana za ideálneho trénera, ktorý by mohol prevziať vedenie klubu, a rokovania sa už začali. Na Arabskom polostrove vládne v súvislosti s jeho príchodom úplný optimizmus, a aj keď sa zatiaľ nedospelo k žiadnej dohode, očakáva sa, že po oficiálnom oznámení Galtierovho odvolania sa veci urýchlia.

Luis Enrique má pred Mourinhom a Thiagom Mottom, jeho hlavnými rivalmi, náskok. Bývalý tréner Barçy je jediným, kto vyvoláva vo vyšších kruhoch PSG jednomyseľnosť, pretože Portugalčan, blízky priateľ Luisa Camposa, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou vsadí na jeho angažovanie, nemá taký profil, aby upútal pozornosť Nassera Al-Khelaïfiho. Na druhej strane, Motta je prezidentovým obľúbencom, ale jeho nedostatok skúseností s Ligou Majstrov by mohol byť veľkou prekážkou, aby sa stal trénerom francúzskych majstrov.

Očakáva sa, že najbližšie dni budú rozhodujúce. Katar robí všetko pre to, aby namiesto Galtiera získal Luisa Enriqueho. Hoci bývalý tréner španielskej reprezentácie uprednostňuje Premier League, ak mu francúzsky tím zaručí ambiciózny projekt, plné rozhodovanie a tím prispôsobený jeho štýlu, situácia by sa mohla rýchlo zmeniť. Campos sa tento týždeň stretne s Galtierom, aby mu oznámil, že v budúcej sezóne nebude pokračovať vo svojej súčasnej funkcii.

Nastupujúci tréner PSG určite nebude môcť počítať so službami Lea Messiho a Sergia Ramosa, ktorí klub opúšťajú. V médiách sa hovorí aj o možnom odchode Neymara.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2023-06-04 18:40:41
Som strasne zvedavy, kto bude Mbappemu tolko krasnych prihravok posielat, teraz ked uz Leo odchadza. Hanba vsetkym ultras PSG. Ani nevedia, aku mali cest, ked Messiho sledovali.
2023-06-04 19:21:00
Takový frajer k takovým sr...čkám. Doufám, že ne.