Nedávna správa The Athletic ponúka aktuálne informácie o budúcnosti niektorých hráčov Barcelony, keďže klub čaká rušné letné prestupové obdobie.

The Athletic tvrdí, že nad budúcnosťou viacerých hráčov Blaugranas visí veľký otáznik. Do tejto skupiny patria aj Ferran Torres a Ansu Fati. Obaja hráči mali v tejto sezóne problémy presadiť sa na Camp Nou a v Xaviho plánoch v prvom tíme sa nenachádzajú. Vo Fatiho prípade reálne hrozí, že ho klub počas leta predá. The Athletic dokonca tvrdí, že by sa musel stať zázrak, aby si Fati obliekol dres Blaugranas aj v budúcej sezóne. Klub prakticky počíta s tým, že odchovanca La Masie predá za slušnú čiastku, čo pomôže vylepšiť finančnú situáciu na Camp Nou.

Správa poukazuje na to, že Ferran Torres je v ešte horšej situácii. Bývalá hviezda Manchestru City bojuje s produktivitou od svojho príchodu do klubu začiatkom minulého roka. Jasne však zaostáva za očakávaniami. Barcelona je preto viac ako ochotná útočníka predať, keďže sa snaží pred novou sezónou prebudovať svoj káder. Aj keď je jasné, že Barcelona na predaji tohto krídelníka prerobí, jeho odchod by mohol klubu pomôcť vylepšiť účtovníctvo.

Ak nedôjde k zásadnému obratu, zdá sa, že Ferran aj Fati opustia Camp Nou, čím by sa mohla začať nová éra barcelonskej ofenzívy, ktorú by mohol opäť potiahnuť Lionel Messi. Aj v prípade návratu Lea na Camp Nou sa v každom prípade začína vynárať čoraz otáznikov a nič nie je isté.

zdroj: The Athletic
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-06-05 13:17:33
Ferran na 100%, ale Fati by měl zůstat. Ten potenciál je stále veliký a I teď je po Robertovi nejgólovější útočník.
2023-06-05 15:07:19
S tím Fatim by to byla hrozná chyba. Odejde někam do Arsenalu, první sezonu se bude chytat, nabere větší fyzičku, svaly, zocelí se a bude jedním z tahounů. Říkáme si k čemu nám je, to jsme si říkali i u Thiaga a jak jsme potom zabrečeli. Tohle je hráč s potenciálem, ne žádný Delofeu. Za pár let, až odejde Dembelé a další zbyteční hráči, kteří tu už x sezón předvádí lejno a budeme potřebovat super křídlo, tak si vzpomeneme na Fatiho. Rozhodně by měl odejít Torres a jeden z dvojice Dembele/Raphinha.