Podľa madridského denníka Marca sa Barcelona zaviazala zaplatiť Iñigovi Martínezovi finančnú kompenzáciu, ak hráč nebude môcť byť zaregistrovaný kvôli ekonomickým problémom klubu. Ak ale všetko pôjde podľa plánu, príchod Baska bude čoskoro oznámený.

Všetky médiá zhodne tvrdia, že Iñigo Martínez má byť prvou posilou Barcelony pred sezónou 2023/24. Stopér bol dlho na prestupovom zozname Barcelony. Mateu Alemany sa ho pokúšal získať už v minulej sezóne, ale neúspešne, keďže hráč bol zmluvne viazaný s Athletic a Barcelona musela za hráča zaplatiť čiastku, ktorú jednoducho nemala.

Potom však boli položené základy celého transferu. Barcelona bola pevne rozhodnutá ho získať. Iñigo Martínez podpísal s klubom zmluvu na ďalšie 2 sezóny do roku 2025. Zmluva nie je dlhšia vzhľadom na vek hráča, ktorý práve dovŕšil 32 rokov. Luis F. Rojo a José Felix Díaz z denníka Marca však uvádzajú, že v zmluve je dôležitá výhrada súvisiaca s finančnými problémami Barcelony. Vedenie v súčasnosti rokuje s La Ligou o schválení plánu udržateľnosti, ktorý určí možnosti klubu počas nadchádzajúceho prestupového obdobia. Ak bude schválený v súlade so zámermi klubu, nenastanú žiadne problémy a príchod Iñiga Martíneza bude oficiálne potvrdený čoskoro.

Existuje však možnosť, že La Liga plán úplne alebo čiastočne spochybní, a v takom prípade by nastali problémy, pretože by sa výrazne obmedzili prestupové možnosti klubu. Xavi vždy hovoril, že jeho prioritou je nahradiť Busquetsa, takže podpis Iñiga Martíneza by sa preto mohol odložiť.

Novinári z Marca uvádzajú, že táto možnosť je stanovená v zmluve, ktorú má hráč s Barcelonou. Ak sa klubu nepodarí ho zaregistrovať, 32-ročný hráč by si mohol od polovice prestupového obdobia hľadať nový tím, pričom katalánsky klub sa zaviazal, že hráča finančne odškodní, aby nebol v strate v porovnaní s tým, čo by zarobil v budúcej sezóne, ak by sa nakoniec pripojil k Barcelone.

Barcelona očakáva schválenie plánu udržateľnosti, ale zatiaľ nie je jasné, za akých podmienok. Klub a La Liga rokujú už niekoľko týždňov a zatiaľ nedošlo k žiadnej dohode. Očakáva sa však, že stanovisko zo strany La Ligy sa konečne dozvieme tento týždeň.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-06-05 12:19:30
✅| CONFIRMED: La Liga has APPROVED FC Barcelona's viability plan. Messi's return is now possible!
@gerardromero [🎖️]
2023-06-05 13:23:01
Krásna ukážka sprostosti klubu a hlúpej prestupovej politiky Barcelony nie sú peniaze a pozicia stopera je snáď jediný post kde to máme pokryté čo urobíme zoberme starého 32 ročného trola ktorý má fyzicku ako Alonso hlavne že má španielsky pas načo dávať šancu odchovancom mladým ktorých reálne môžeme predať zo ziskom keď môžeme zobrať vyhorenca zaplatiť mu dôchodok a potom po dvoch rokoch odíde zadarmo prec