Matteo Moretto z Relevo uvádza, že plán udržateľnosti Barcelony je už schválený, a preto je Messiho návrat finančne realizovateľný. Z toho, čo klub doteraz ušetril, môže zaregistrovať nové zmluvy hráčov a pokryť plat Iñiga Martíneza. Zostane aj miesto pre Argentínčana.... ale najprv je potrebné predať niekoľkých hráčov. Tieto informácie potvrdil aj Gerard Romero. Novinár doplnil, že Barcelona má v priebehu niekoľkých hodín dostať aj oficiálne potvrdenie.

Podľa novinára Relevo Mattea Moretta a tiež Gerarda Romera La Liga po preskúmaní všetkých dokumentov schválila finančný plán FC Barcelona. Prvý z nich poukazuje na značné úspory vďaka predaju Griezmanna a odchodu troch kapitánov Piquého, Busquetsa a Albu. Okrem toho klub neplánuje v budúcej sezóne pokryť plat basketbalistu Nikolu Mirotiča vo výške až 11,5 milióna eur ročne a predpokladá zníženie platu trénera Jasikievičiusa a odchod viacerých dôležitých basketbalistov, ako napríklad Coryho Higginsa. Celkovo sa očakáva, že Barça ušetrí na basketbalovej sekcii približne 15 miliónov eur.

Moretto ubezpečuje, že návrat Lea Messiho je v súčasnosti reálny, ale stále komplikovaný, keďže už nezostáva veľa času. Argentínčan by mal o svojej budúcnosti rozhodnúť v najbližších desiatkach hodín a už včera médiá informovali, že zástupcovia Saudskej Arábie chcú jeho prestup uzavrieť do utorka.

Moretto uvádza, že Gavimu chýbali 3 milióny eur na registráciu novej zmluvy a Ronaldovi Araujovi 17 miliónov eur (pravdepodobne má novinár na mysli nasledujúce dva roky, ktoré boli zahrnuté do finančného plánu). Teraz si môžu vydýchnuť všetci tí hráči Barçy, ktorí čakali na registráciu svojich zmlúv, ako aj Iñigo Martínez, ktorý by sa mal stať prvou letnou akvizíciou Blaugranas.

zdroj: Relevo
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2023-06-05 12:27:33
HERE WE GO!
lojzo Premium
2023-06-05 12:27:52
No konečne si Tebas dostal rozum a dúfajme, že aj Leo sa vráti a poďme potom spolu na ďalšie trofeje.