Podľa nemeckého Sky Sport je Robert Lewandowski ďalším známym futbalistom, ktorý je spájaný s prestupom do saudskoarabskej ligy. Mnohé nasvedčuje tomu, že majitelia klubov v tejto krajine majú obrovské ambície priviesť čo najviac špičkových hráčov.

Po príchode Cristiana Ronalda si saudská liga začína budovať meno z hľadiska športového dôchodku mnohých hráčov z najlepších európskych tímov. Očakáva sa, že Karim Benzema bude ďalším hráčom, ktorý sa pripojí jednému z tímov miestnej ligy (Al-Ittihad). Aj Leo Messi má na stole rozprávkovú ponuku od Al Hilal, ktorá podľa rôznych odhadov dosahuje až 400 miliónov eur za sezónu. Ak k tomu pridáme potenciálne prestupy Sergia Busquetsa, Jordiho Albu, Andrésa Iniestu, Angela Di Maríu, Roberta Firmina a Sergia Ramosa, môže sa stať, že tieto zápasy pritiahnu naozaj veľký záujem fanúšikov z celého sveta.

Teraz je ďalším menom na prestupovom zozname arabských šejkov.... Robert Lewandowski! Aspoň to tvrdí Florian Plettenberg zo Sky Sport. Poliak má s Barcelonou zmluvu do roku 2026 (s opciou na odchod o rok skôr, ak neodohrá aspoň 55% zápasov), takže prípadný prestup by sa pravdepodobne uskutočnil po skončení aktuálneho kontraktu.

Plány Saudskej Arábie súvisia s jej ohlásenou kandidatúrou na usporiadanie Majstrovstiev sveta v roku 2030. Hovorí sa o tom, že krajina z Arabského polostrova spojí sily s Egyptom a Gréckom a navrhne Majstrovstvá sveta hrané na troch kontinentoch. Známi hráči hrajúci v miestnej lige by mohli pôsobiť ako saudskoarabskí ambasádori, a tak, podobne ako v prípade kandidatúry Kataru, reálne zvýšiť šance na získanie usporiadania turnaja.

zdroj: Sky Sport
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-06-05 15:19:50
Tie MS 2030 v Arábii prejdú jedine cez peniaze, pochybujem že by im dal dakto normálny hlas
2023-06-05 16:25:50
Keby nám ponúkli 150m a Lewa by tam chcel odísť tak prečo nie