Ako informovali médiá katalánskej justície, súd prijal odvolanie Barcelony a povolil Gaviho registráciu v prvom tíme Blaugranas.

Možno pripomenúť, že koncom januára súd nariadil La Lige zaregistrovať Gaviho v tíme Blaugranas prostredníctvom predbežného opatrenia. Bohužiaľ, neskôr sa ukázalo, že Katalánci predložili dokumenty po stanovenom termíne, v dôsledku čoho bolo rozhodnutie zrušené a futbalistovi sa vrátil status hráča Juvenil A. Do konca sezóny naďalej hrával s číslom 30. Odvolanie bolo neúspešné. Klub sa však odvolal na vyšší súd v Katalánsku, ktorý mu mal dať v spore za pravdu.

Otázkou je, čo spôsobilo, že Barcelona dnes dostala od súdnej moci kladnú odpoveď. Je tu totiž zvláštna zhoda s údajným schválením plánu životaschopnosti, ktorý Barcelona predložila La Lige. Mohlo by sa stať, že subjekt Javiera Tebasa sa vzdal svojich nárokov s pripraveným projektom na zlepšenie finančnej situácie Barcelony. Na druhej strane novinár Cadena COPE Victor Navarro uvádza, že súd jednoducho rozhodol, že Barcelona zaslala všetky dokumenty včas. Podľa IUSport sa proti tomuto rozhodnutiu už nemožno odvolať.

zdroj: relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-06-06 18:20:44
Tak skor nepovazovali predbezne opatrenie za nutne vzhladom na prebiehajucu sezonu a nemoznost prestupov
2023-06-06 19:42:22
Dobrá zpráva.