Začiatkom tohto týždňa Barcelona ukončila sezónu 2022/23 priateľským stretnutím proti Vissel Kobe v Japonsku. Bola to emotívna príležitosť pre legendárneho Andrésa Iniestu, ktorý si zahral proti svojmu bývalému klubu.

Krátky výlet do Japonska bol zorganizovaný s cieľom pomôcť získať príjmy, podobne ako minulý rok, keď Barcelona hneď po skončení sezóny v La Lige vycestovala do Austrálie na priateľský zápas proti tímu A-League All Stars. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona za túto krátku návštevu Japonska zinkasovala približne 3 milióny eur.

Treba poznamenať, že táto suma je o niečo nižšia, ako Katalánci zarobili na turné v Austrálii, keď zinkasovali približne 5 miliónov eur. Aj tak je však každý príjem vítaný, pretože Barcelone pomáha pri riešení finančnej fair play.

Mundo Deportivo ďalej píše, že predsezónne turné po Spojených štátoch amerických, ktoré sa uskutoční budúci mesiac, by mohlo byť pre Blaugranas oveľa lukratívnejšie. Katalánci odletia do USA 19. júla, kde sa v rámci prípravy na nasledujúcu sezónu stretnú v priateľských stretnutiach s Juventusom, Arsenalom, AC Miláno a Realom Madrid.

Podľa tejto správy Barcelona za turné po Spojených štátoch zarobí 12 miliónov eur bez prémií. S prémiami táto suma narastie približne na 14 miliónov eur. Ako už bolo spomenuté, každý príjem je vítaný, pretože pomôže šampiónom La Ligy získať väčší priestor v rámci finančného fair play, čo zasa pomôže klubu podpísať a zaregistrovať nových hráčov v letnom prestupovom období.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.