Xavi Hernández sa rozprával so slávnym Jorgem Valdanom v jeho programe "Universo Valdano" na Movistar+. Tréner FC Barcelona okrem iného hovoril o svojich hráčoch, Guardiolovi, Laportovi a potrebných posilách pre tím.

Guardiola

"Je zábavné porovnávať, ale je v tom istá nespravodlivosť. Som Guardiolista. Som prvý, kto ho obdivuje. Je to najvplyvnejší tréner za posledných 25 rokov. V Barcelone však nikdy neotáčame karty. Hanbím sa, že ma prirovnávajú ku Cruyffovi alebo Pepovi. Aj ja rozmýšľam v tomto duchu. Vo futbale je priestor na všetko, ale keď som hovoril o vyvodení konečných dôsledkov, nechcel som uraziť Chola."

Laporta

"Je to dôveryhodný človek. Nikdy ma neoklamal a je vždy čestný. Je skvelým vedúcim tohto projektu. Cítim, že ma podporuje, doceňuje a počúva. Je to profesionálny optimista. V zlých časoch sa vždy postaví na nohy. Keď ide o zdvojenie stávky, je 10/10."

Výzva

"Barça nie je stvorená na súťaženie v Európskej lige. Je stvorená na súťaženie v Lige Majstrov. Ak sa v lete dobre posilníme, budeme o ňu bojovať. Cieľom je minimálne súťažiť. Európska liga nevyvoláva vzrušenie medzi fanúšikmi ani v šatni. Hráčom som už povedal, že v tejto súťaži už nemôžeme hrať. Teraz sme pripravení súťažiť v Lige Majstrov a pokúsiť sa ju vyhrať. Musíme raz a navždy urobiť krok vpred."

Kritika

"Keď okolie kritizuje mojich hráčov, pripomínam im, že ako hráča ma nazývali rakovinou Barçy. Myslím, že len traja alebo štyria hráči v tíme neboli kritizovaní prostredím, ktoré je jedno z najtoxickejších, aké poznám."

Lewandowski

"V tejto sezóne bol skvelým lídrom. Je tu veľmi šťastný. Hovoríme o svetovej osobnosti. Robert nám dal okamžité vodcovstvo. Absolútny víťaz."

Posily

"Chýba mi futbal v strede poľa, hra v strede. Odchod Sergia Busquetsa je pre mňa veľký problém. Frenkie urobil krok vpred, ale v strede poľa potrebujem kreatívnych hráčov. Musíme hľadať náhradu na vysokej úrovni. Musíme si určiť priority, ak má klub finančné problémy. Prvou je pivot a druhou tvorca hry. Zvyšok budeme riešiť neskôr."

Ronald Araújo

"Skôr či neskôr sa stane kapitánom Barcelony. Je to prirodzený líder. Má to v sebe. Už som mu povedal, že je na rade byť kapitánom."

Jules Koundé

"Nepriviedol som ho na post krajného obrancu, ale bola to núdzová situácia.... a on sa tam predviedol veľmi dobre. Je jasné, že potrebujeme pravého obrancu, ale rozpočet je taký, aký je."

Gavi

"Do všetkého dáva vášeň. Dokonca je trošku nesebavedomý. Keď okolo mňa prejde na ihrisku, mám husiu kožu z toho, ako súperí. Je to zázračné dieťa. Je obojnohý a má brutálnu osobnosť."

Frenkie de Jong

"Je to náš najdynamickejší hráč vo vnútri tohto poradia. Má niekoľko pôsobivých vlastností. Je to skvelý hráč. Našli sme pre neho ideálnu pozíciu. Chýba mu len finálna prihrávka, musí byť odvážnejší."

Dembélé

"Môže byť 10/10 alebo 2/10. A cieľom je, aby bol stále viac 10/10 ako 2/10. Jeho potenciál je obrovský. Keď sa bočný obranca stretne s Ousmanem, vidí chlapíka so zbraňou."

Pedri

"Mám pre neho slabosť. Hrá na mojej pozícii. Všetko robí dobre. Vyzerá, akoby mal tri terče. Vidím v ňom ešte väčšiu podobnosť s Iniestom ako so mnou. Nemal som takú rýchlosť ako on. Pedri musí byť partnerom každého. Vždy rozdáva lopty. Chcem, aby sa viac zapájal do hry. Teraz má v priemere 70 alebo 80 prihrávok na zápas a ja chcem 100 alebo 110. Keď má Pedri loptu, môj tep klesá. Pri iných hráčoch sa zvyšuje. Som presvedčený, že vyznačí epochu."

Aféra Negreira

"S hráčmi som sa rozprával prirodzeným spôsobom. Som tu už 25 rokov a v živote som nevidel kúpeného rozhodcu. V konečnom dôsledku z toho nič nebude."

Montjuïc

"Bude viac "bezkofeínový" a bezfarebný, ale myslím si, že pre hráčov to bude dobré, pretože tlak bude menší."

La Liga

"Ľudia ma teraz vnímajú viac ako trénera. Pozerajú sa na vás ako na víťaza. Vidím to aj na tlačových konferenciách. Nie je to fér. Vyhráte a ste pekný. Keď prehráte, ste najškaredší."

zdroj: Movistar+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
tunno Premium
2023-06-08 13:14:43
"Musíme si určiť priority, ak má klub finančné problémy. Prvou je pivot a druhou tvorca hry. Zvyšok budeme riešiť neskôr." 👍
2023-06-08 13:25:30
Tu aj ked vyhras si skaredy😁