Sofyan Amrabat je jedným z hlavných prestupových cieľov Barcelony, pokiaľ ide o posilnenie pozície defenzívneho záložníka. Brat 26-ročného hráča priznal, že hráč by rád prestúpil do Španielska.

Nordin Amrabat po včerajšom finále Konferenčnej ligy poskytol pre ESPN krátke vyjadrenia, ktorými potvrdil, že záložník Fiorentiny je pre Barcelonu možnosťou, hoci zároveň dodal, že realizácia operácie by mohla byť náročná. Dostal otázku, či by Sofyan mohol skončiť vo West Hame: "Nie, chce sa dostať na vrchol a jeho túžbou je hrať v Španielsku. Je vysoko na zozname Barcelony, ale viete, aká je finančná situácia Barçy. O Sofyana sa zaujíma viac klubov."

Barcelona by teda mohla mať v boji o Amrabata navrch kvôli jeho túžbe prísť do Španielska, najmä preto, že v La Lige nie je veľa klubov, ktoré by boli schopné hráčovi zaručiť boj o najvyššie priečky. Problémom je, že Barça má veľké finančné problémy, ktoré túto operáciu spochybňujú. Amrabatova zmluva s Fiorentinou vyprší o rok, ale veľký záujem o Maročana znamená, že jeho cena by sa mohla zvýšiť a dosiahnuť 20 až 30 miliónov eur.

Xavi priznáva, že potrebuje dvoch stredopoliarov do stredu poľa, ale pri súčasných obmedzeniach by mohlo byť veľmi ťažké získať niekoho na základe riadneho transferu. Na druhej strane, Kimmich a Zubimendi budú ešte drahší ako 26-ročný hráč. Podľa Achrafa Ben Ayada je Xavi stále v kontakte s Amrabatom. Nemeckí novinári naopak uvádzajú, že o Maročana majú záujem Bayern, Atlético a Manchester United.

zdroj: ESPN
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-06-08 17:34:56
Amrabat mě hodně zaujal na MS.