Ako sa blížime k letnému prestupovému obdobiu, je úplne jasné, že Barcelona bude musieť predávať hráčov, a to rýchlo, ak má byť schopná podpísať a zaregistrovať nové hviezdy pred budúcou sezónou.

Na predaj je tak viacero nemenej významných hráčov a takmer všetci hráči, ktorí boli na hosťovaní do konca sezóny 2022/23. A jedným z takýchto hráčov, ktorí strávili poslednú sezónu na hosťovaní a nemajú v klube žiadnu budúcnosť, je Sergiño Dest. 22-ročný pravý obranca strávil sezónu 2022/23 v AC Miláno, ale dá sa povedať, že jeho pôsobenie v Taliansku sa vôbec nevydarilo.

Dest odohral za Rossoneri len 14 zápasov vo všetkých súťažiach a klub nevyužije opciu na kúpu vo výške 20 miliónov eur, ktorá bola súčasťou zmluvy o hosťovaní. Pravý obranca sa tak čoskoro vráti do Barcelony, no keďže v klube nemá budúcnosť, Katalánci sa ho aktívne snažia predať. Podľa informácií Achrafa Ben Ayada však Barça doteraz nedostala za Desta žiadnu ponuku.

To nie je dobrý vývoj, pokiaľ ide o Blaugranas, pretože dúfali, že sa im podarí uskutočniť aspoň jeden alebo dva predaje do 30. júna. O Desta sa zasa zaujímal bundesligový klub Union Berlín. Nemecký klub si ho však vyhliadol na hosťovanie, zatiaľ čo Barcelona uprednostňuje trvalý predaj.

V prípade, že sa Barcelone nepodarí nájsť záujemcov o služby reprezentanta USA, môže existovať možnosť, aj keď len veľmi malá, že by ho Xavi mohol ponechať v tíme vzhľadom na nedostatok možností na poste pravého obrancu, najmä teraz, keď klub vylúčil podpis nového hráča na túto pozíciu.

Dest je momentálne na zraze reprezentácie USA, pričom severoamerickú krajinu čakajú v priebehu nasledujúcich 2-3 týždňov 4 zápasy. Po nich sa pravdepodobne vráti do Barcelony, kde sa bude hľadať riešenie jeho budúcnosti.

zdroj: twitter.com/Benayadachraf
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-06-09 08:31:36
co ja viem.. neni pravy obranca a ak nikto nepride ako zaskok z lavicky moze byt fajn.. ci?
8JK8 Premium
2023-06-09 08:46:35
Čo sa to s tými Amikmi len deje? V mladosti veľký hype a potom to ide len dole Dest, McKennie v minulosti Pulušič a to na MS vypadali ako skvelá mladá generácia ktorá na ďalších MS by mohla poriadne hrýzť...