Médiá v posledných týždňoch informovali, že predĺženie zmluvy s Xavim Hernándezom je blízko. Priznal to dokonca aj samotný tréner. Joan Laporta chce, aby Xavi zostal trénerom prvého tímu až do konca svojho pôsobenia, t. j. do roku 2026. Novinár Cadena SER spájaný s televíziou Realu Madrid však tvrdí, že pozície oboch strán sú v súčasnosti vzdialené kvôli finančným požiadavkám trénera.

Rokovania o novej zmluve Xaviho Hernándeza do roku 2026 prebiehajú už niekoľko týždňov. Novinár Cadena SER Manu Carreño v relácii "El Larguero" uviedol, že tréner FC Barcelona požaduje od klubu 12 miliónov eur netto za sezónu (približne 24 miliónov eur brutto). Celkovo by mal 43-ročný tréner v novej zmluve požadovať pre seba a celý trénerský štáb 30 miliónov eur ročne brutto. V súčasnosti sú pozície trénera a FC Barcelona v tomto smere vzdialené.

Je však dôležité poznamenať, kto je citovaný novinár Manu Carreño. Je tiež tvorcom produkčnej spoločnosti zloženej zo spoločností Telefonica a Supersport, ktorá je v spolupráci so spoločnosťou Mediaset od roku 2019 zodpovedná za... Real Madrid TV! Carreño je známy tým, že často pichá špendlíky do Barcelony. Naposledy... predvčerom po rozhodnutí Lea Messiho odísť do Interu Miami: "Zlatá medaila pre Barçu za diskreditáciu a zosmiešňovanie," povedal. V súvislosti so správami o Xavim sa preto oplatí mať to na pamäti.

Treba tiež pripomenúť, že v nedávnom rozhovore pre Mundo Deportivo Xavi priznal, že predĺženie jeho zmluvy je blízko: "Nebude to problém, už som to povedal mnohokrát, že pre klub nikdy nebudem problémom. Prezident je veľmi veľkorysý, je nám veľmi blízky. (...) Povedal mi, že chce, aby som predĺžil zmluvu, že chce, aby som bol trénerom počas jeho funkčného obdobia. Som za to vďačný a pracujeme na tom, myslím si, že sa skôr či neskôr dohodneme," priznal Xavi a spomenul aj potrebu oceniť svoj personál. "Je to trochu téma správneho ocenenia, predovšetkým štábu. So mnou to nebude problém. Štáb robí veľmi dôležitú prácu pre dobro tímu a klubu. Nebude to žiadna debata ani žiadna téma, čoskoro dôjde k predĺženiu zmluvy," ubezpečil Xavi.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-06-09 10:53:52
Novinári z Madridu nemajú o čom písať?
2023-06-09 11:11:56
🤣🤣🤣🤣🤣 30m za random trénera a jeho štáb. Trošku viac než prestrelil cenovku