Po návrate tímu a trénerov z Japonska sú prípravy na novú sezónu a realizácia plánu na príchod posíl v plnom prúde. Xavi v súčasnosti absolvuje stretnutie s Laportom a športovým riaditeľstvom, aby určil smerovanie na najbližšie týždne.

Podľa mediálnych správ v súčasnosti prebieha stretnutie medzi Xavim Hernándezom a športovým riaditeľstvom klubu za prítomnosti Mateu Alemanyho, Joana Laportu, Rafu Yusteho, Alejandra Echevarriu, ako aj Deca, aby sa začal realizovať plán letného prestupového obdobia. Zaujímavosťou je, že podľa Gerarda Romera sa v kanceláriách klubu nachádza aj klubový fotograf, čo by mohlo naznačovať blížiace sa oznámenie novej zmluvy Xaviho a/alebo príchodu Deca.

Podľa Anaisa Martiho z denníka La Vanguardia začne tréner po stretnutí informovať niektorých hráčov, že by bolo najlepšie, keby si pohľadali nový klub. V tejto súvislosti sa spomínajú najmä Ansu Fati, Ferran Torres a Franck Kessíe. Všetci traja sú si toho vedomí. Podľa Anaisa Martiho nie je v prípade odchovancov vylúčené ani hosťovanie. Okrem toho, po príchode Iñiga Martíneza, ktorý bude prvou oficiálnou novou akvizíciou Blaugranas, budú analyzované aj ponuky za Érica Garcíu.

Xavi Hernández má jasné priority. Posilnenie tímu o defenzívneho záložníka a hráča do stredu poľa sú jeho hlavné ciele. Martín Zubimendi, hráč Realu Sociedad so zmluvou do roku 2027 a klauzulou 60 miliónov eur, je preferovaným kandidátom na pozíciu pivota. Ďalším futbalistom, ktorý zodpovedá profilu, je Joshua Kimmich, ktorý má zmluvu s Bayernom Mníchov do roku 2025. Marcelo Brozović a v menšej miere Amrabat sú ďalšie dve mená na zozname.

Rúben Neves podľa novinára nie je na zozname tak vysoko. Portugalčan z Wolverhamptonu, ktorého zastupuje Jorge Mendes, je jedným z mien, na ktoré klub tlačí, ale Xavi nevidí Portugalčana ako nástupcu Sergia Busquetsa. To isté platí aj pre Nica Gonzáleza. Odchovanec, ktorý bol v tejto sezóne na hosťovaní vo Valencii, Xaviho nepresvedčil. Trénerský štáb sa domnieva, že jeho profil nie je príliš defenzívny a jeho predaj nie je vylúčený. Favoritom na jeho miesto v strede poľa a "oslobodenie" Pedriho od nutnosti hrať každý zápas je Ilkay Gündoğan, ktorý by prišiel zadarmo, keď mu vyprší zmluva s Manchestrom City.

Xavi nepovažuje posilnenie pozície pravého obrancu za prioritu. Tréner verí, že Sergi Roberto a Koundé sú schopní zabezpečiť túto pozíciu. Pred sezónou chce tiež vložiť dôveru do Juliána Araúja. V Tokiu zaznamenal Mexičan úspešný debut a zanechal dobrý dojem.

Ďalším cieľom je ponechať Abdeho v kádri po skončení hosťovania v Osasune a vsadiť na Lamine Yamala, s ktorým klub plánuje predĺžiť zmluvu. Po fiasku s návratom Lea Messiho nie je vylúčené ani získanie novej deviatky, ktorá by bojovala o miesto v zostave s Robertom Lewandowskim. Tu Anais Marti a nepíše o konkrétnych menách, ale na vrchole zoznamu želaní je podľa médií Vitor Roque. Jeho prestup však môže byť v lete veľmi náročný.

zdroj: La Vanguardia
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-06-09 13:57:52
ja hlavne verím že sa podarí predať Erica a kvoli FF sa nepodarí registorvať Alonsa :D
2023-06-09 14:04:28
Kounde na RB hrať nechce a bolo mu sľubované hrať ako stopér. Roberto RB tiež nie je, ani jeden z nich nie je veľmi ofenzívny, aby vedeli podporiť RW v útoku.
Kimmich hráva hlavne v double pivot, kde špinavú robotu má na starosti Goretzka a samotný Kimmich je dosť ofenzívny, hlavná vec, že Neves preto vypadol, lebo hráva double pivot. Nico vypadol, lebo je príliš ofenzívny, pritom na Kimmicha sa vôbec nechytá v tomto smere. Zubimendi nechce odísť, Sociedad chce zaň 60 miliónov, čo Barcelona nemá. Kimmich lacnejší ako 60 miliónov asi ťažko bude.